tisdag, maj 30, 2006

Rallarsving

Resten av kongressen avlöpte i ett kontrollerat tempo (termen kontrollerat tempo kommer från en filmresesion av Eyes wide shut, vi vanliga skulle nog använda oss av termen långtråkigt istället) och utan direkta insidenter. Peter och Maria verkade nöjda och Marias sekreterare berömde mig flera gånger för vilken bra tv som bilderna från marknadstältet hade blivit. Så än en gång tack S för att vi fick låna strömsladd av er, annars hade det inte blivit så mycket alls faktiskt.

Nu sitter jag dock i jörgens husvagn och skriver. Jag har för tre dagar blivit rallare igen. Riktig arbetare så att säga. Jag hade nästan glömt bort hur livet som detta är. Jag jobbade idag men en kille jag aldrig träffat förut ändock han han innan lunch med att berätta för mig att han hade haft analsex med sin flickvän två veckor efter det att deras första barn födds. Detta är mina damer och herrar, i min värld, själva definitionen av överskotts information.

Tydligen har den startats en diskussion här angående att jag skulle ställas inför någon tortyr kommision. Jag anser dock att status av nyckelinnehavare är lika med att jag nu har permanent uppehållsstånd i den socialistiska folkrepubliken nya Bergsbo olch därmed kan komma och gå som jag vill. Om jag är tyst i alla fall.

lördag, maj 27, 2006

gott och blandat

Idag har johan fått en artikel i BT. Måste erkänna att jag är lite avundsjuk, men det är väl sånt man få ta. Och det är inte osant det som står, bara det att jag också tycker att jag gjort kommetkarriär, nåja. Men det roliga är att johan har gjort kommetkärriär men att han blivit ombud är inte det som bevisar det. Andra platsen på riksdagslistan bevisar det. Det är bara i S det är stora grejen att bli ombud. Btw så var jag ombud redan förra året, ha sug på den populist johan...:-)

Mer roliga grejer. En mycket tröt A Ö kommer till vårmarknadstältet idag. Hans dag såg ut på följande sätt igår. Klockan 20.00 går han och lägger sig. Klockan 22.00 kommer J hem. Kl 01.00 kommer jag hem. Kl 04.00 kommer en kompis som sov över där hem. Den sista hade ingen egen nyckel så A fick gå och öppna. Kl 06.00 går J. Kl 07.00 går jag. Kl 08.00 ringer telefonen.

Tillsist kan jag skvallra om att kompisen varit på en efterfest hos Carl Schlyter (mp:s eu-parlamentariker). Jag var ju själv inte där men andra som varit det verkade väldigt tröta idag på morgonen.

to be continued

fredag, maj 26, 2006

Notering i hjärkontoret

Här stod det nått igår. Det lyckades jag nu radera. Mycket märkligt.

vårmarknad

Idag har jag samt två andra tapra jobbat med att bemanna vårmarknaden i Borås. Som bara råkar vara samtidigt som kongressen.

Till att börja med kan jag säga att det aldrig hade gått utan S som förtjänstfullt lånade ut strömkablar till oss idag. Tackar ödmjukats....

Och jag fick även dit Peter Eriksson en halvtimme idag för att stå och prata med folk. Och han fick även tala med radio sjuhärad som kom förbi. Så förhoppningsvis kommer det ett inslag snart.

Men annars var nog höjdaren idag när jag sprang på gustav fridolin och han säger:

- det går ett ryckte om dig tomas

- att du är ihop med en Sosse!

- det är noterat, bara så du vet...

Nu är jag inte så orolig för att gröpo ska göra några alvarligare påstötningar om att jag inte följt partiets avelsprogram. Men det var en rolig diskussion...

Jo, Per Schmidt kom förbi med. Han gav en folkpartistisk fröpåse till Peter.

torsdag, maj 25, 2006

Kongress, Kongress, Kongress

Jag kommer ihåg kongressen i Gävle. Den var rena barnleken jämfört med det här. Det enda man behövde tänka på var att vara där kl 08.00 och att orka med så man kunde komma hem 02.00. Men att arrangera eländet är ju jätte jobbigt. Imorgon ska jag rådda hela Mp:s vårmarknad. Det blir mycket spännande och se hur det slutar....

Dock här är lite justa kongresskvaller:

1. Maria Wetterstrand var inte direkt övertygad om klientelet på stället Harrys i borås. Det var inte jag heller.

2. Marias Wetterstrands man, Ville, hade i flera veckor försökt övertyga Maria om att Finland kunde vinna Melodifestivalen. Maria hade då svarat att de var lika troligt som om Monaco skulle vinna hockey vm.

3. Att jag av funktionären blev erbjuden Peter Erikssons passerkort istället för mitt eget.

4. Peter Eriksson gjorde idag ett roligt utspel mot Gröna Studenters manliga språkrör Max Andersson ifrån Göteborg.

- De andra här kring bordet Max säger att ni i Göteborg hade ett möte där ni i två timmar diskuterade om mötet var behörigen utlyst. Det kan väl inte vara möjligt? sa Peter

- (talande tystnad) från Max.

5. Ett av utskotten på kongressen var för få ombud med rösträtt för att vara beslutsmässiga. De fick gå in till utskottet brevid och kräva in ett ombud. De krävs fem röstande för att vara behöriga.

Det var allt tillsvidare...

to be continued.

söndag, maj 21, 2006

varningsklocka

Idag diskuterades det amerikanska budgetunderskottet samt underskottet i utrikeshandel som USA har. Jag skulle dock säga att detta underskott är det idag enskilt största existerande hotet mot vårat välfärdssystem. Och om man lyfter blicken och analyserar läget hur den amerikanska marknaden fungerar så tycker jag att det blir ganska uppenbart.

1 För det första så har det amerikanska folket i över tio års tid, som helhet, lånat pengar för den egna konsumtionen. Bakom det amerikanska budget underskottet finns dessutom en glapp där de amerikanska hushåll lånar pengar för att konsumera. Kredit företagen idag i Usa tjänar enorma pengar, men det kommer naturligtvis bara till en viss punkt innan lånebubblan måste spricka och detta, tror jag, kommer att leda till en kraftigt minskande efterfrågan på den amerikanska marknaden.

2. Minskad efterfrågan på den amerikanska markanden leder inte bara till minskade avsättning för svenska exportprodukter men troligen även till räntehöjningar som kommer att fördyra boendekostnaderna rejält för många hushåll.

3. Men även aktiemarkanden kommer att påverkas vilket kommer att göra att vårt fantastiska pensionssystem per automatik kommer att göra pensionerna mindre

4. Konsekvenserna blir att efterfrågan sjunker även i Sverige och troligen även globalt.

5. Men den stora grejen är hur djupgående är denna kris. Ja den amerikanska ekonomin lånar idag 500 miljarder sek per dygn. Det är en ofattbar siffra. Jag är inte ekonom men jag tror att vi kommer att behöva förbereda oss på ett stålbad.

6. Jag tror att vi inom en trettioårs period kommer att han flera mer jämbördiga ekonomiska stormakter, Usa, Eu, Kina, Indien, Japan.

7. Men den kanske riktigt intressanta frågan är:

Kan den nuvarande kapitalistiska ekonomin överleva hur länge som helst?

Mitt svar är nej.

Dels för att det skulle kräva en fortsatt ökad konsumtionstakt. Och tillsist kommer bristen på naturtillgångar börja få konsekvenser. Och dels, ett mer filosofiskt argument, så finns det inget i historien som varar för evigt. Inte ens tillväxten är oändlig.

Frågan är: ska vi möta dessa problem nu eller senare? Ska vi göra nödvändiga omställningar så lätta eller svåra som möjligt.

lördag, maj 20, 2006

Tyvärr blir jag svaret skyldigt

Jag antar att det är en del (eller kanske nån i alla fall) som väntar sig att jag ska kommentera dagens artikel i BT angående Inge Petterson. Jag måste dock bli svaret på denna fråga skyldig ytterligare en stund. Var sak har sin tid....

fredag, maj 19, 2006

och jo

Igår sa Morgan Hjalmarsson i ett inlägg följande.

- Jag kanske kan räkna till sjutti.

Citatet är naturligtvis helt taget ur sitt sammanhang och med detta menar jag inget illa mot morgan som person.

men det är kul ändå.....

inget är som väntans tider

Idag ringde en människa som enligt egen utsago är stor som en ladugårdsdörr. Spännande ska det bli att se vad han kan tänkas komma fram till.

torsdag, maj 18, 2006

hur ska man se på detta egentligen

Idag gick jag till kommunfullmäktige i Borås för att spendera några timmar med att sitta på läktaren och lyssna på debatten. Det låter kanske skittråkigt men faktum är att jag tycker det är ganska underhållande. Och det sa faktiskt en del ganska underhållande saker men det var framför allt en sak som varf lite speciell.

Cecilia tenfjord-toftby stannade mig och undrade över vad jag egentligen menade med mina kommentarer om studieresan med gatunämnden som jag kommenterade för ett tag sedan. Hennes funderering var om jag verkligen tyckte så illa om dem allihopa. Och nä det gör jag inte ska jag väl säga men det var inte den fundering som dröjde sig kvar, utan istället funderar jag över följande.

1. Vad är det som min blogg så intressant att tjänstemän på gatukontoret överhuvudtaget bemödar sig med att leta upp den. Nu var det tydligen så att någon tipsat dem om den (en starkt misstänkt finns redan) men ändå, min främsta uppmaning måste ändå bli att ägna sig åt något viktigare än mitt självupptagna navelskåderi. Dessutom är det så att om man inte läser detta med samma ironiska sinnerlag som undertecknad så blir möjligheten att man överdriver alvaret i många av inlägget.

2. Varför skriver jag då överhuvudtaget om jag nu inte vill att någon ska läsa. Naturligtvis vill jag väl att folk ska läsa men målgrupper är främst väljare och vänner inte andra politiker. Men det är inte anledningen. Anledningen är främst att denna blogg fyller funktionen av terapi för min egen del. Detta är mina tankar inte mer eller mindre.

3. Borde jag tänka över vad jag skriver. Ja, det borde jag kanske om nu människor tar illa upp. Samtidigt tycker jag detta är svårt. För om jag börjar censurera eller putsa inläggen, ja då känns det som att bloggen är meningslös. Det skulle kännas som en regiserad dokusåpa.

Så vad blir då slutsattsen?

Jag tycker inte illa om mer än en person i nuvarande kommunfullmäktige men det betyder inte att jag tänker neka mig friheten att ironisera eller göra mig rolig på er bekostnad.

Å andra sidan lovar jag att bjuda tillbaka....

BTW så har gröna khmerer kongress i Borås nästa vecka så då är ni välkommna att följa oss vi SVT 24.

VÄL MÖTT!

onsdag, maj 17, 2006

En röst ballong i valrörelsen

Enligt ett pressmedelande på Mp.se idag och som dessutom seglat upp som första nyhet på dn.se så är 62% av invånarna i Stockholmsstad positiva till trängselavgifter.

www.mp.se
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=545626&previousRenderType=6

Halleluja!

Jag tror att detta politiska beslut som vi drev igenom att putta socialdemokraterna meter för meter framför oss kan få en otroligt inverkan på valresultatet inte bara för stockholm utan för hela svergie. Det finns inget sätt som varken alliansen eller S kan ta denna frågan för oss, så mycket motstånd som har satt upp längs vägen.

Dessutom är detta en "watterpooler story" en klar opinion för trängselavgifterna kommer att leva sitt egna liv i mediadebatten under stor del av valrörelsen.

Om en vecka har Mp kongress i Borås.

Vi har vind i seglen just nu.

tisdag, maj 16, 2006

Glömde att berätta

Idag fick jag äntligen äran att skriva på uppsägningspapprena för den gamla lägenheten i Husby. Det var kul....

Så kul kommer jag nog inte ha igen förens det är dags att skriva på skilsmässopapper.

Spännande erbjudanden

Torsdagen är helt klart en spännande dag. Det är bara att välja och vraka mellan de olika möterna. Jag har två möten på morgonen och två på eftermidagen som båda krockar. Men kommunfullmäktige mellan kl 13.00 till 23.00 känns otroligt lockande.

Ja, mötet är så lockande att blocksekreterare idag på majoritetens stormöte bönade och bad om att jag och johan skulle komma dit för att hålla henne sällskap på läktaren. Och visst att lyssna på Maj Steens stämma i 10 timmar skulle nog kunna få även en av statyerna på påskön att bli uttråkade och lämna lokalen....

Som Horace Engdahl skulle sagt

Äntligen!

måndag, maj 15, 2006

Väldigt mycket måndag

Idag hade jag 26 olästa mail när jag kom till jobbet....

Ett svar från samhället

Hej!

Den myndighet du refererar till heter Stängselnämnden och prövar frågor om stängsel utmed järnväg enligt lagen om stängselskyldighet (1945:119). Jag har ingen aning om hur mycket de har att göra. Nämnden nås på tel 031 - 701 22 00.

Det bör dock betonas att Stängselnämnden inte har någon budget och alltså inte kostar någonting.

Per

söndag, maj 14, 2006

Centern i våra hjärtan

Vet inte om ni känner till detta legendariska tal av en mycket känd centerpartist, vars bästa retoriska knep var att han var så usel i alla debatter mot Palmé att alla tyckte synd om honom.

- öhhh....öhh...

(denna inledning står inte i tio i topp listan hos de flesta som lär ut hur man blir en bra demagog)

- Vi i centerpartiet öhh ööh

(mannen har nu talat i trettiosekunder)

- Vi har alltid velat och kommer alltid att vela.

(tack för den informationen)

-------------------------------------------------------------------------------------

När jag var på debatt nyligen så var det en ung (jag lovar hon var ung! under trettio) center tjej från värnamo som debatterade. Hon lyckades säga två saker under debatten som måste gå samlas i något slags arkiv för justa citat.

Citat 1
Jo, de har ju lite annan kultur där nere...
Det var hennes mycket djupblodande analys på protesterna om ungdomskontrakten i frankrike.

Citat 2
Jag som medlem i Cuf ser det som min uppgift att alltid ligga 800m framför Moud Olofsson.
Svaret på frågan om ungdomsförbudets relation till moderpartiet var ganska klyftig. Men vad innebär det egentligen? Hur blir man mer centerpartist. Kanske är det talet ovan som anses vägledande.


Nu har i alla fall centerpartiet placerat sig tryggt i den borgerliga soffan genom att ge upp alla former av krav på miljöbefrämjandepolitik och helt ofamna den tokborgerliga skattesänknings agendan. Just nu känns föregångaren till Centern, det gamla hederliga Bondeförbundet verkar ha varit betydligt mer framsynta i sin politik än dagens center. Bondeförbundet drev i alla fall fritt arende frågan, dagen center driver ingenting.
-------------------------------------------------------------------------------------

Tillsist....

Jag hade skickat in en artikel till Bt om rättvishandel som jag ville få publicerad den 13 Maj. Istället tog de in en annan artikel som jag skrev för jätte länge sedan...

Till det har jag bara en sak att säga

Mor är rar
Far åt helvete
eller stig åt sidan

(vet inte om det passar men det är ganska kul)

Historiens vingslag

Min farfar var med i Ådalen.......

Han sköt tre arbetare!

Nä, jag bara skojar men visst var det kul. Skämtet är stulet från gådagens föreställning med Johan Rehnborg på Kina teaterna. En föreställning som jag faktiskt hade förväntat mig mer av. Föreställning hette "vad hon vill höra" eller något i den stilen och gav en väldigt schabloniserad bild över män i olika relationer.

Historien var som High Fidelity fast betydligt sämre. Man blir dumpad av flickvän och försöker komma fram till varför. Problemet var bara att han kom dragades med den stereotypa manliga rollen som den som "inte vill binda sig" eller "har svårt att visa känslor", jag är kanske annorlunda men det är inte den typen av problem jag har med mig själv i realtioner och därför känns det inte speciellt intressant.

Om tre timmar kommer J till Borås, just nu känns det som trehundra år. Saknad är bara förnamnet.

lördag, maj 13, 2006

ljuset i tuneln

Fick ett väldigt skönt besked idag. Endast tre månader till!

tisdag, maj 09, 2006

tre telefonsamtal

Idag har det utspelats tre telefonsamtal som alla var glädjande på sitt egna lilla vis.

1. Mattias Bengtsson, info avdelningen på riksdagen (jag ringer).

- Mattias

- Hej det var Tomas Eriksson valsamordnare i västra götaland

- Hej, har du tv 8?

- Va? öhhh...nä inte här på kansliet i alla fall.

- ok. för maria ska vara med på studio virtanen imorgon och presentera sin fem favorit skivor och hon har ungefär lika uppmuntrande musiksmak som du.

- ok

(lång tystnad)

- Jo jag tänkte höra med dig om.....

2. Anders Österberg, lokal kollega och sosse (han ringer johan)

- hej det är anders

- hej

- du jag har en deal till er

- ok

- om ni kommer på vårat möte med S-kvinnor så kan vi hjälpa er att dela ut flygblad sen. vad säger ni?

- öhh vi få nog fundera på detta...

Vad som hade varit mest spännande i detta senario om det infriats vet jag inte. Att jag och johan hade suttit på S kvinnors möte med Solveig och co eller att anders och J skulle sprungit i trappor och delat ut mp flygblad med oss.

3. Tony Johansson han ringer

- Hej det är tony

- Hej

- Jo siffrorna för SOMväst mätningen har kommit, vill du höra siffrorna.

- klart

V 6,3 (-5,1)
S 34,7 (-1,7)
Mp 6,6 (+1,5)
C 5,9 (-0,5)
Fp 12,0 (-2,2)
M 25,3 (+8,0)
Halleluja moderaterna 5,5 (-2,5)
Övr 3,5

Om dessa siffror stog sig i Sjuhärad skulle vi ha ett fast mandat!

måndag, maj 08, 2006

Ett brev till samhället

Hej Per Bolund (mp tjänsteman på näringsdepartementet)

Förlåt den konstiga frågan men stämmer uppgiften att det under näringen finns en myndighet som heter stängselmyndigheten som inte haft ett ärende sedan 1976, då den förövrigt lär ha grundats.

Tacksam för svar.

Tomas Eriksson, Valsamordnare Västra Götaland
www.borasgreen.blogspot.com
0705-821242

Tänk så trevligt det kan bli

Gick förbi Sandwallsplats idag och jag måste säga att det var en fröjd för ökat att se alla solbadande människor som satt och intog lunch längs med viskan. Jag hoppas verkligen att folk nu får upp ögonen för hur trevlig innerstan skulle kunna bli om man anpassar den efter medborgarna och inte bilarna. Undra om det kommer flera skarpa förslag från Petter Löwberg som jag måste rösta för.

http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=268836

Sedan har jag varit och lämnat in data eländet på en data firma idag. De skulle försöka få ur innehållet till mig under morgondagen. Så jag börjar återigen se ljuset i tuneln. Efter detta ska jag skicka skiten till järfälla och hoppas att den inte återkommer (så jag kan få en ny).

Jag har inte topsat öronen idag....heller.

söndag, maj 07, 2006

En stillsam undran

Idag har ett mysterium som de senaste tiden gäckat Boråsarna äntligen klarats upp. Det har framkommit vem som skickat hotbrev till det moderata kommunalrådet Björn Bergquist. Det var fd chefen för mitt i Borås, vilket är det lokala företagar gemenskapen i centrala Borås (vilket inte är jättemånga).

http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=268850

Frågan som jag undrar och som inte nämns någonstans. Exakt vad var det som han skulle avslöja?

Det verkar väldigt mystiskt att skicka ett brev utan att tala om för vederbörande vad det är man ska avslöja. Snacka om tomma hot....

Imorgon ska jag börja mitt nya liv. Jag ska topsa öronen för det har min flickvän sagt åt mig att man måste...

lördag, maj 06, 2006

kl 03.20

Jag sitter nu framför en dator i Helsingborg och lyssnar på mina vänner björn och martin diskutera servetter. Eller, egentligen diskuterar björn med martin, om varför han drog upp en diskussion om hur många serveter björn tog på mac donalds. Att tala är silver men.....

Jag tänkte härmed rasera hela mitt förtroendekapital genom att berätta om mitt senaste ett och halvt dygn.

Kl 1900 gick jag ifrån jobbet igår. Jag och johan och senare Heiti gick till Bishops och drack öl fram till kl 24. Vi drack kanske sex öl, max.

Kl 08.00 ringer klockan hemma hos johan. Och jag märker tidigt att något är fel. Jag mår åt helvete. Jag funderar starkt över varför jag mår så dåligt. Jag mår ungefär som en fjortonåring som drukit en halvliter hembränt. Försöker botta detta genom att duscha i kalt vatten i en halvtimme. Det hjälper inte.

Kl 10.00 kommer jag till jobbet. Men jag upptäcker att bokstäverna hoppar runt på skärmen.

Kl 10.00 - 12.00 spenderar jag tiden med att gå på toa en gång var tionde minut för att kräkas. Eller att i alla fall försöka. Mellan dessa pass på toa försöker jag få ner mp hushållsutsick på papper.

Kl 12.00 - 14.00 lyckas jag undvika toan och lyckas faktiskt få ner saker som behöver göras.

Kl 14.00 - 1600 sover hemma hos johan.

Kl 16.00 funderar jag på om jag ska åka till skåne eller inte.

Kl 17.30 tar tåget till malmö

Kl 20.45 kommer till malmö. Blir dock snabbt informerad om min vän inte bor i malmö utan i helsingborg.

21.08 tar tåget till Helsingborg.

22.00 - 24.00 sitter i Björns kök och dricker öl.

24.00 - 03.00 barrunda i Helsingborg.

03.00 - 03.29 sitter och lysnnar på en diskussion om serveter.

Någonstans här i mellan dessa klockslag ligger livets mening. Frågan är var...

onsdag, maj 03, 2006

IBM i mitt hjärta

Idag ringde jag först till Net on Net för att kolla med garantin för min dator. Sedan fick jag ringa till IBM. Jag fick då det glada beskedet att jag kommer att få skicka eländet till dator till en firma i Upplands väsby för att få skiten lagad. Jag undrar vilket som är det mest troligaste datumet som datorn kan tänkas komma tillbaks.

1. 18 september
X. Strax innan jul
2. Samtidigt som Barsebäcks använda uran blir ofarligt att äta.

Jag håller på med hushållsutskicket så jag är lite grinig.

tisdag, maj 02, 2006

Frisören sören

Idag var det återigen dags att gå till frisören för att klippa sin vildvuxna kalufs. Jag måste faktiskt erkänna att jag blivit så snobbig att jag numera betalar en alldeles för stor summa pengar för att gå och klippa mig hos en av stades finare frisersalonger. Å andra sidan har frisören lovat mig att han har en "plan" för mitt hår.

Jag börjar dock ana oråd om vad denna "plan" egentligen går ut på, idag fick jag nämnligen betala 350 kr för en halvtimmes arbete från frisörens sida. Problemet är att jag gillar att vara hos frisören, jag gillar att sitta där och låta tankarna fundera iväg medans någon pillar, fixar och trixar med ens hår.

Problemet är alltså inte att jag tyckte att han resultatet blev dåligt, bara att det tog för kort tid. Nästa gång blir det permanent.

På vägen till frisören mötte jag Anna Grahn (väg) hon log och hälsade lite nervöst. Om jag var Anna Grahn skulle jag också var nervös. Bibelcitatet "de vet inte vad de gör" känns i sammanhanget ganska lämpligt.

Men jag kan väll erkänna att jag också är lite nervös. Det drar ihop sig till de stora kommunorganisationen-efter-valet förhandlingarna. Eftersom jag inte riktigt vet hur det ser ut med min ekonomi efter valet tänkte jag driva frågan om att få fullmäktigemöterna att dra ut längre på tiden. Jag tänkte mig ett införande i tre etapper.

1. Först får Maj Steen prata hur mycket hon vill.
2. Sedan får Solweig Kjörnsberg svara.
3. Sedan går vi igenom alla kommunala handlingar och debatterar om det ska stå bör eller skall, eftersom det är den viktigaste kommunalpolitiska frågan.

Upp till Kamp!

måndag, maj 01, 2006

jämmer och elände

Min dator har gått in i väggen. Eller ja, i alla fall slutat fungera. Vilket ställer till ganska mycket praktiska problem. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra...

...snacka om skapade beroenden.

Får se om jag övelever morgondagen.