måndag, juli 30, 2007

Klimatutmaning

Härmed klimatutmanar jag alla övriga Borås politiker, den som lyckas sänka sin klimatpåverkan till under mina 208 kg koldioxid per år ska få en present av mig.

En legend har gått ur tiden



Antar att det var dödens rackad som fällde avgörandet

lördag, juli 28, 2007

Nutidsorientering

Vem av följande personer lyckades för ett tag sedan avslöja att de håller på Djurgården trots att de är hedersmedlemmar i AIK?


1: Knugen X: Lasse Ohly 2: Kakmonstret
Rätt svar: Kungen. Kakmonstret är knappast så trög, Lars Ohly är faktiskt hängiven Djurgårdare.

Den som väntar på nått gott

Imorgon kväll kommer del två att publiceras.

Jag är vad jag äter

Enligt ett inslag på rapport har "nyheten" kommit ut att köttkonsumtionen har en negativ påverkan på klimatet. Den som är van att umgås med folk i grön ungdom men som dessutom äter kött är ganska van vid att höra dessa argument.

Jag vill inte med detta inlägg säga att jag tycker att alla ska bli vegetarianer eller att jag själv ens kommer att bli det. För det kommer jag inte. Och det finns ett problem i detta när allt man går och tänker på att äta om dagarna helt plötsligt står med på någon förbjuden lista över saker man inte får äta.

Exempel på tomas favorsaker som inte får konsumeras:

Jätteräkor - jättegott, framför allt i vitlökssås
Cola - cola är alltid cola
Hamburgare - helst MAX vilket kanske är lite bättre än Mc Donalds

Listan kan göras längre, tyvärr.

Jag tycker inte att kampen för att förändra världen ska gå genom att ge folk dåligt samvete, utan snarare måste vi angrippa detta från politiskt håll och skapa en situation där alla de varor som vi kan gå och handla i vår vanliga svenska mataffär är en del av ett hållbart samhälle. Detta måste göras både genom ekonomiskastyrmedel och genom lagar och regleringar. När det gäller vissa typer av importerade varor kanske de klassiska märkningarna får finnas kvar ett tag till.

Så här tänker jag:

Om det enda hållbara är att jag endast ska äta fläskfile en gång varannan vecka, ja då ska den kanske kosta 250kr styck. Jävligt dyrt visst, men smakar så kostar det.

Samtidigt ska jag kunna gå och köpa den där colan, eftersom jag vet att den är tillverkad på ett sätt som gör den mänskligt och miljömässigt hållbar. Då det finns lagar som reglerar arbetsvilkor och miljömässiga vilkor för läskeblaskproduktionen som företagen är tvingade att följa.

Kan man inte skapa en sån situation, är märkningar (i still med rättvisemärkning) ett bra, men tillfälligt, komplement.

Vad är då problemet:

Vem har råd att köpa fläskfilé för 250 spänn, ja i alla fall inte damen som stod framför mig i ICA kön i förra veckan som bara kunde köpa lördagsgodis till sin dotter för 8 kr. Mat skulle i absolut bli en klassfråga, med vad det innebär i form av aspekter på hälsa mm. Om nu inte mat redan är en klassfråga, att det finns ett samband mellan socio-ekonomisk tillhörighet och hur näringsriktig mat man äter är en realitet.

Ett ganska stort problem skulle jag säga. Alternativet är dock en ransonerings/kupongsystem och de får jag nog säga att jag anser att historien vissat att de bara leder till massa svart handel.

Jag har väl inte nån direkt lösning på problemet. Är det nån som har nått förslag på en bättre lösning?

tisdag, juli 24, 2007

testing testing

vet inte om detta funkar.

måndag, juli 23, 2007

support your local dealer

Idag precis som igår gick jag av i skärholmen för att att handla. Jag köpte 5 tomater, några kilo potatis samt en melon för den famösa summan av 18 spänn. Det tycker jag är en riktig bra deal. Grönsakshandeln på skärholmens torg är tillsammans med, Günterskorvar och Birkastanspizzeria mina favorit place i Stockholm så här långt.



Tillbaka på jobbet

Idag är ingen bra dag. Trött och lite ledsen.

1154 dagar kvar till valet.

lördag, juli 21, 2007

Familjetragedi

Idag är det lite synd om min familj, framför allt om min bror. Lyckligtvis kom ingen till skada.

Det här med traditioner

Vissa av mina vänner brukar kalla mig för julfacist, det är jag nog med. Spelar ingen roll att ingen tycker Kalli Anka är roligt längre, alla ska titta. Eller för att citera den gode Allan Svensson i Svensson familjen "julafton är den bästa dan på året för den vet man exakt hur den ska bli varje år".

Jag kan förstå att det finns personer som har svårare för traditioner och som inte riktigt håller med om detta resonemang. En av dessa är tydligen Göran Hägglund som redan efter ett år bryter sin från förra året instiftade "tradition" med att hålla sommartal.

När inte ens Kd kan hålla på traditionerna var är då världen på väg?

onsdag, juli 18, 2007

Villa fascismen slår till igen

Jag har sedan lång tid tillbaka insett att jag aldrig ska bo i villa. Eftersom jag är uppväxt i en klassisk villa förort så kan jag tala om precis varför.

För det första så är jag inte mycket för gransämja. Säga hej och så där kan man väl göra, men att bjuda hem folk bara för att de bor brevid skulle jag aldrig få för mig.

Två jag skulle gå i taket om någon brevid mig skulle få för sig att ha åsikter om hur jag har det på min tomt eller hur ofta jag klipper mitt gräs mm

Och därför gör mig följande nyhet mig så förfärad. För var är det för människor som anmäler sina grannar för vanvård av barn på bassis av att de har det stökigt hemma? Vad är det för socialtjänst som tycker att det är ett argument för att omhänderta.

Nä den inskränkta attityd som ibland fodras bland våra svenska villakvater är något av det sämsta som sverige någonsin har skapat.

Fördelar med att jobba på järnvägen

Imorgon är sista dagen, på väldigt väldigt länge. Aldrig har nog tre veckor gått så långsamt. Men allt är inte jämmer och elände. För att manifestera det tänkte jag räkna upp tre fördelar med att jobba på järnvägen.

1. Bra betalt, svårt att komma ifrån att detta är en stor fördel.

2. Jag har under den gångna veckan lärt mig att båda montera och ställa in uteliggare.

3. Jag skulle antagligen kunna vinna vm i kommunalarbränna (solbrända underarmar plus nacke och ansikte, resten vitt).

söndag, juli 15, 2007

Verser du kör...del 2

Idag skrev den andra halvan av moderaternas egna svar på Dupond och Dupont (märk väl att de alltså inte har samma efternamn), dvs Jan Ericsson aka Ubbhultan i BT. Och oftast blir jag anklagad för att ha ett allt för akademiska och distansierat förhållande till politik, men denna insändare får mig att vilja göra samma sak som Just D beskriver i fortsättningen på den vers som börjar med

Nä, han kan inte komma för han ska massera mina tår
Det här är vad jag förelår .......

Faktum är att det tagit mig fram till nu innan jag orkat att ens ta tag i att skriva ett svar.

lördag, juli 14, 2007

SSU manifesterar mot kärnkraften

Josh Lyman blogen kan som enda svenska media ge en kopia på pressmedelandet:

SSU manifesterar sitt obefintliga inflytande


I eftermiddag ska SSU ordna en manifestation mot kärnkraften i Visby hamn. Med detta bevisar vi även att vi haft minimalt inflytande på de sittande S regeringarna sedan 1980, då den fortfarande inte är avskaffad.

Ulf Sjösten får en känga

Ulf Sjösten (m) har skrivit en otroligt dum och dålig debattartikel i dagens BT. Därför förtjänar han dagen känga, och eftersom jag inte kan skriva den själv så får Svenska Akademin hjälpa mig på traven.

Versen du kör kommer alltid låta bull om du gör den för pengarnas skull

samma resonemang
samma brist på talang
samma skit

samma etablissemang
samma falska klang
falsk matematik
unik lyrik gör ingen MC särskilt rik

fredag, juli 13, 2007

Plötsligt händer det

Känslan att vinna på triss är ungefär lika dan som att få en toppnyhet på UNT.se

Var sak har sin tid

Lista över saker som är helt logiskt att ägna sig åt klockan 07.47 sittades på ett tåg efter att ha jobbat fyra nätter i sträck och sovit exakt 20 minuter under natten.

1. Sova
2. Rädda världen
3. Skicka pressmedelanden

torsdag, juli 12, 2007

Hittat på weben

Ibland kan vissa inlägg få tala för sig själv.


1165 dagar kvar - second name on the ticet

Johan som gillar att se in i framtiden har ibland frågat mig om vem som ska vara tvåa (plats ett är upptagen av sittande) på EU-parlamentsvals listan. Jag har efter ett tags funderande kommit fram till det bör vara en person med följande kriterier.

Kvinna - eftersom ettan är man

Ung - en medelålders dam kommer inte att få kidzen till valstugan och vi behöver att de går och röstar

Tuff attityd - vi behöver en person som uttrycker sig tydligare än den genomsnittliga politikern.

Medial - vi behöver någon med förmågan att skapa sig själv media, genom sin person och utspel helst i de stockholms centrerade riksmedierna.

Kort sagt min nominering går till följande

Undra om hon behöver en kampanjstab?

söndag, juli 08, 2007

Jag vill också ha

en egen kampanj video som Obama.

Parkeringsböter som stor politik

En av de roligaste avsnittet av vita huset i säsong fyra är när presidenten blir uppringd av FNs generalsekreterare som vill prata om problemet med att FNs diplomaternas bilar blir bort forslade för att de inte betalar parkeringsavgiften. Kan säga att presidenten inte riktigt förstår att stenrika diplomater inte har råd att betala parkeringsavgifter.

Men hör och häpna gott folk detta är inget skämt.

I DN idag kan man läsa en lång lista på hur mycket parkeringsböter som olika ambasader har till stockholmsstad. Ryssland ledde med 156 stycken obetalda böter, det gånger 450 kr (jag vet att det kostar så mycket) så blir det 70 200kr. Efter i ligan kommer Kina, Littauen och Frankrike.

Anledningen till att ambasaderna inte betalar böter är att diplomaterna har immunitet och därför inte anser att de behöver betala. Undra om de topp boråspolitiker som blev indragna på en polisstation i Barcelona för att ha gått mot rött hade samma argument?

Till sist avslöjar artikeln att i USA har FN diplomater en skuld till New York stad på 150 miljoner kronor. Nu har Amerikanska UD beslutat att dra in biståndsmedel till aktuella länder med samma summa.

lördag, juli 07, 2007

Ordningen återställd

1 Djurgården 13 7 2 4 18-11 23
2 Kalmar FF 12 7 1 4 19-12 22
3 Elfsborg 13 6 4 3 19-14 22
4 Halmstad 12 6 3 3 16-13 21
5 Malmö FF 13 5 4 4 16-12 19
6 Hammarby 12 5 3 4 19-12 18
7 Helsingborg 12 5 2 5 19-17 17
8 IFK Göteborg 12 5 2 5 19-17 17
9 Gefle 12 4 4 4 12-13 16
10 AIK 12 4 4 4 11-13 16
11 Gais 12 3 4 5 9-13 13
12 Örebro 12 2 6 4 11-15 12
13 Trelleborg 13 3 2 8 13-25 11
14 BP 12 2 3 7 9-23 9

söndag, juli 01, 2007

Järnvägar! igen..

Åter dags att bege sig iväg för att bedriva lite järnvägeri. Denna gång går turen till Göteborg, det är dags att ta steget upp i järnvägshirarkin och börja bygga kontaktledning.

Jag misstänker dock att den interlektuella stimulansen och arbetes grad av självutveckling kommer att vara den samma.


Men visst, jag får ju åka buss...


Tillbaka i Stockholm/Uppsala på fredag om någon undrar.

Rugby

Förlåt att jag säger det, men jag kan inte låta bli att tycka att nedanstående är ganska respektingivande!