fredag, augusti 31, 2007

Idiot!

Hur kan man vara liberal och argumentera så här?

Mina skattepengar ska fan inte gå till att rabattera höginkomsttagare matinköp!

Demokratin måste naturligtvis försvaras mot alla, alltid

Det betyder även att man måste försvara tröga människors rätt att genomför billiga provokationer med, i alla fall som jag ser det, ifrågasättningsbart konstnärligt värde.

Tyvärr finns det även ett inrikespolitiskt motiv för ledare i regimer med problem med hemma opinionen att sprida idén om det onda västerlandet.

Hela denna historia kommer bara att leda till mer intolerans och hat mellan människor. Helt i onödan. Man får göra rondellhundar av Muhammed i Sverige, men jag har svårt att se det konstnärliga värdet. Men det är ju individuellt.

Men alla Sd sympatisörer som nu säger att man borde publicera bilderna för att sympatisera med konstnären måste i konsekvensens namn genast börja stödja Ecce Homo utsställningen också.

Få saker roar mig så som...

hylling av kommunism som är så total befriad från reflektion och kritisk hållning. Videon är ju dessutom ganska spännande!

Ingen skolutvecklingsenhet

KG Drotz förslag om utvecklingsenhet verkar gå ett snabbt öde till mötes. Eller i alla fall den politiska styrgrupp som skulle vara kopplad till den så nu får tjänstemännen göra som de vill.

Stoppa skolutveklingsenheten, stoppa den!

Tecken i tiden

För ett tag sedan kunde man läsa i metro, tror jag det var, om de olika kanalernas satsningar inför hösten. Den uppmärksamme kunde då lägga märke till att varken tv3, tv4 eller kanal 5 hade några dokusåpor med i sin tablå denna höst (tv 3 kanske har kvar toppmodell). Frågan man ställer sig därmed är ju varför?

Min egen analys bygger på det att det inte var möjligt för dokusåporna att utvecklas inom ramen för svensk tv. Första året kanal 5 sände big brother tittade ganska många, anledningen var att det var kul att se människor vara precis som vanligt plus en massa extra intriger på tv. Men efter en säsong vill man ha nått mer, och kanal 5 gick den enklaste vägen och började uppmuntra visandet av nakna kroppar samt sex.

Nu är detta inte helt oproblematiskt i svensk tv, dels för att en del tämligen högljudda tittare inte gillar det och därmed drabbas hela Sverige genast av moralpanik men framför allt är det de engelska tv reglerna som inte tillåter sändningen av vad som helst vid vissa tider. Vilket bl.a. även drabbat Buffy the vampeiersalayer. SVT gamla fälgskepp Robinsson gick samma öde tillmötes. När konceptet inte gick att utveckla så fick det gå i graven.

Frågan är dock hur ser framtiden ut? Ja tyvärr tror jag att det verkligen finns en marknad för sex och naken dokusåporna, frågan som gör att de dröjer är just hur och var de ska sändas. För antagligen måste minst en av följande saker hända först.

1. Svenssons börjar tycka det är helt ok att det sänds ekivoka dokusåpor i tv. I Danmark sände tv 3 en sådan som handlade om ett gäng män som tävlade om att bli porr stjärna. Detta genom att öva sina kvalitéer på kvinnliga dito.

2. Att reglerna för vad man får sända och inte i England ändras.

3. Att Sverige öppnar för reklamfinansierad tv utan public service ansvar.

Jag tror att nr 3 kommer att hända ganska snart vilket gör att vi kanske inom tio år även ha uppnått nr 1. 1982 protesterade en vänsterpartist i riksdagen för att SVT börjat sända Dallas som förhärligade kapitalism enligt henne. Jag har svårt att se detta hända idag. Utveckling går vidare, frågan är bara om det går framåt?

torsdag, augusti 30, 2007

Vänstern säger nej

Vänstern är nu mera det enda parti som är blankt emot ett yrkesförsvar. Även om jag inte riktigt kommer ihåg när Mp bytte åsikt i denna fråga eller om vi ens har bytt åsikt kan jag säga att jag i alla fall stödjer linjen med yrkesarmé till fullo. Jag vill hellre lägga mycket pengar per soldat för att få en komptent armé som kan användas till många områden och på många ställen.

Som illustration över vad det egentligen är vänstern vill lägga pengar på kommer denna remake av en klassiska svenska komedi:


Dålig dag

Dagar som börjar med telefonsamtal klockan 8 på morgonen är sällan bra dagar, så inte heller denna.

onsdag, augusti 29, 2007

Jag ger mig - Lennart (v) regerar Borås

En person som söker ett jobb som politisksekreterare åt en borgerlig majoritet med följande ansökningsbrev förtjänar inget annat än bockande och bugande.

Härmed vill jag anmäla mitt intresse av tjänsten som blocksekreterare.

Jag har många års erfarenhet av politiskt arbete och är väl förtrogen med det kommunalpolitiska livet i Borås Stad. I mitt uppdrag som fritidspolitiker har jag för vana att kritiskt granska alla beslutsunderlag, samt vid behov samla in kompletterande fakta och genomföra alternativa utredningar.

Enligt annonsen förutsätts den sökande dela den politiska majoritetens värderingar. Jag tycker detta är ett alltför snävt och inskränkt synsätt, det gäller istället att bejaka den politiska mångfalden. Anställer ni mig får ni dessutom, som en ren bonus, hjälp med att besvara mina egna skamliga påhopp i insändarspalterna.

Jag har även dolda, under 40 år outnyttjade talanger, som kan komma väl till pass i vårt gemensamma arbete med att saluföra den borgerliga koalitionens politik. I min ungdom arbetade jag i en livsmedelsbutik. Där hade jag bland annat till uppgift att borsta bort mögel från gamla limpor, skära bort mögliga partier på ostar och mala ner lätt förruttnat kött till köttfärs. I grunden handlade det om att få en högst tvivelaktig produkt att framstå som betydligt aptitligare än vad den var. Jämförelsen med att saluföra er politik är slående.

Ett problem, som även kan ses som en fördel, är att jag stundtals måste vara tjänstledig för att fullfölja mina egna politiska uppdrag. Det fina i kråksången är att jag är närvarande även när jag är ”frånvarande” eftersom jag vid dessa tillfällen deltar i samma möten som mina arbetsgivare i koalitionen. Med denna finurliga lösning spar kommunen in på min lön som blocksekreterare, men får ändå del av denna arbetstid. Detta arrangemang bidrar till att uppfylla koalitionens övergripande mål – ett kraftigt ekonomiskt överskott.

Jag vill framhålla att jag inte ser några som helst problem med mina dubbla roller, det sunda förnuftet kommer jag att använda på min fritid, allt övrigt tankegods tillfaller er.

Målgruppsanpassning?

Det ska anordnas en skoldebatt i Uppsala. Personer i årskurs 1 på gymnasiet har ska få höra om vad de olika partierna tycker i en rad olika frågor. För att övertyga dessa ungdomar om att moderaterna är rätt parti skickar de följande person.

Messing får spö i metro

Idagens metro kan man läsa en, för ovanvlighetens skull, mycket spännande krönika. Kort sammanfattat kan man säga att den går ut på att personer från Hällefors är tröga eftersom de tydligen alltid hamnar långt under medel i försvarsmaktens tester. Att dessa till väldigt stor del görs på män problimatiseras inte i krönikan. Ulrika Messing är från Hällefors och därför tillsammans med det faktum att författaren inte kan förknippa henne med några frågor gör att hon är trög.

Krönikan skapar en del frågetecken i min hjärna?

Frågetecken 1: I lumpen får man göra begåvningstest, men systimatiserar verkligen försvarsmakten dessa siffron på detta sätt? Om i fall ja, varför? Vad hamnar männen från Rottne? En gång var det en finsk statsvetare som skrämde upp en jävulsk debatt inom akademin för att han jämförde IQ test mellan I och U länder. Detta skulle ju vara nått liknande dock utan rasistiska undertoner.

Frågetecken 2: Ska en politikers storhet mätas utifrån dess förmåga att bli förknippad med enskilda frågor. Det kan man tycka men min magkänsla säger mig att en person blir inte invald i S vu utan att göra något rätt. Messing har nog bara skitit i att ta cred. Om man tittar på det från andra hållet. Är det någon som hört om nån messing skandal?

Politik får ni pyssla med nån annanstans - här konsumerar vi

Nu har det återigen hänt att en ägare av ett köpcentrum stängt ute ett politisktparti från att dela ut politiskt material innanför fastigheten. Detta sätter fingret på ett stort demokratiskt problem.

I Sverige har vi demonstrations och mötesfrihet, vilket innebär att till och med personer som inte gillar dessa friheter har möjligheter att stå och säga detta. När nu dessa friheter inskränsk eftersom fastighetsägare inte vill bli förknippade med politiska åsikter så inskränks denna frihet.

Det är faktiskt dags att på allvar ta en diskussion kring vårt gemesamma offentliga utrymme.

tisdag, augusti 28, 2007

Why not?

Lena Palmén vill att kommunen ska använda sig av möjligheten att på egen hand granska Borås kristna skola. Min kommentar är:

Varför inte?

Kommunen är alldeles för dåliga med att utnyttja denna rätt att på egen hand granska kommunernas skolor. Kommunen ska vara garanten för att alla elever får en utbildning av godkvalité och om det är något som brister i dagens system så är det just det faktum att skolverket har för lite resurser att genomför granskningar, vilket gör att många elever inte får en utbildning av den kvalité de har rätt till. Så fram för mer granskning det kommer antagligen alltid att leda till förbättringar.

måndag, augusti 27, 2007

Spännande debatt

Satt idag en stund och lyssnade på Uppsalas fullmäktige debatt, som förövrigt inte är ett dugg bättre än Borås debatten om någon nu skulle undra. Men under debatten om Johan Lundqvist interpellation om varför äldrenämnden hade avskaffat alla skrivningar i uppdragsplanen till produktionsnämnden för vård och bildning (namnen på uppsalas nämnder är verkligen helt galna) om att särskilt beakta äldre invandrares situation hände en del helt klart spännande saker.

När Johan Lundqvist går upp och säger att det argument som majoriteten använder för att ta bort dessa skrivningar, nämligen att alla ska ha samma vård, låter väldigt lik det argument Sd:s Joakim Larsson brukar använda. Gustav von Essen tyckte detta var oerhört oförskämt att försöka få Kd att framstå som liknande Sd. Joakim Larsson tyckte dock inte detta var så jobbigt utan gick snabbt upp i talarstolen och erkände att han nog kunde skrivit von Essens interpellationssvar själv.

Jobbigt värre för von Essen. Men inget är så dåligt som inte kan göras värre tänkte von Essen. Så när diskussionen går över till att handla om för och emot kundval, säger von Essen följande om att kundval ger valfrihet:

.."om man istället föredrar en rund och glad Chilenska som tar hand om en så kan man välja det"

Inte bara lyckas von Essen avslöja sig unkna högkatolska kvinnosyn i detta inlägg utan frågan som måste ställas är: om man kan välja en rund och go chilenska kan man då även vilja att slippa en ful och tråkig iranier, kurd, turk eller svensk. Kanske någon skulle starta det "helsvenska" hemtjänst företaget.

Nä von Essen jag tycker du ska gå och dra nått gammalt över dig.

Tung politiker

Lars O Ericsson var Uppsala valets stora vinnare, under hans ledning har partiet gått från tre till åtta mandat i fullmäktige. Efter valet har det dock gått sådär för Lars och hans centerpartister. Han har haft en lite för tung portfölj, så tung att man nyligen beslutade sig för att plocka bort "vissa föreningsfrågor" från hans ansvarsområde så nu har han bara "äldrepolitik utom äldrefrågor" kvar.

Snacka om clean-desk policy!

söndag, augusti 26, 2007

Jobbigt värre

Det verkar jobbigt att vara borgerlig förespråkare för ordningsbetyg. För icke sa nicke, utbildningsdepartementets jurister säger nej. Det är precis vad jag kommer att säga om jag någonsin får rösta i fullmäktige.

torsdag, augusti 23, 2007

När jag dör...

Kommer det att stå i min dödsannons att

"han kunde blivit en bra politiker men han lärt sig villas bort med lätta tidsfördriv av Ulf Olsson"

Först var det Polmachine och nu travian.se

onsdag, augusti 22, 2007

Ella Bohlin sprider sann glädje

Ella Bohlin skriver i dagens BT och för den skadeglade sprider sig ett leende över läpparna när man läser följande mening:

"....barn med ADHD, damp och andra diagnoser"

Antingen är det Kdu politiska sekreterare som inte vet att ADHD och Damp är samma diagnos, fast man numera inte brukar använda den termen eftersom den anses nedvärderande. Eller så är det helt enkelt så att det är Ella själv som är okunnig.

tisdag, augusti 21, 2007

This is my default position

Johan verkar inte gilla min bild, nähä...

Någon av de här kanske vore bättre?





eller varför inte den här?

söndag, augusti 19, 2007

Utbränd!

Känner mig lite utbränd. Bäst jag går och vilar lite så jag orkar gå till jobbet imorgon, eller hur Christina Husmark Pehrson?

Funderar över livet

Tänker att jag kanske ska skaffa en ny blogg. Skulle vilja ha en lite mer tematiskt inriktad och kanske även mer renodlat politisk. Ska fundera lite, kanske borde det bli med bloggar som med mobiltelefoner, att man har en publik som alla kan läsa och en privat så en närmaste vänner slipper ringa och fråga hur man har det.

Förlåt, jag fick skrivkramp

Ledsen att det dröjt med uppdateringen av bloggen, men jag drabbades av akut skrivkramp i förra veckan. Dessutom har jag haft en hel del att göra på jobbet. Men om det är nått som kan väcka den mest luttrade politiskesekreterare så är det opinionsmätningar.

onsdag, augusti 08, 2007

Om jag skriver nån annanstans är det nog ingen som märker...

Stefan Alm skriver saker som får mig vilja kräkas i dagens BT. Frågan är just varför han skriver det i BT, för att han tänker om jag skriver nått på nån annanstans är det ingen som fattar att jag är en gammal homofob kristdemokrat.

Blä......

PS jag skulle också hellre ligga med Cindy än med Helmut

söndag, augusti 05, 2007

AAAAHHHHHHGGGGG

Idag gjorde jag misstaget att köpa "vill ha mer" av Katarina Bjärvall efter 100 sidor påvägen hem på tåget känner jag mig så här:



När jag städat färdigt ska jag tala om varför!

lördag, augusti 04, 2007

fredag, augusti 03, 2007

Kan detta vara sant!!!???

För tre veckor sedan tyckte jag att jag såg en gamal klasskamrat från statsvet i Göteborg på stan i Borås. Jag visst att vederbörande hade en kompis i Borås så att han skulle vara där va inte helt konstigt.

Denna person kommer jag ihåg som en av de roligaste att diskutera politik med som jag någonsin mött. Jag höll inte med honom om direkt någonting, men trevlig var han. Anledning att jag inte höll med om mycket var att han var liberterian. Men jag har alltid tyckt det varit viktigt att skilja på sak och person. Han räddade dessutom mig en gång genom att låna ut trehundraspänn till mig när CSN jävlades.

Idag satt jag på tåget upp till stockholm. Och jag vet inte riktigt hur bitarna började falla på plats. Eller det slog mig som en blixt mer tror jag.

Killen hette Jonas Pettersson. Här sitter jag och läser någon helt vedervärdig smörja om att klimatförändringarna bara skulle var bluff på bt hemsida, skrivet av jonas petterson. Enligt en snabb googling jobbar killen på hatobjektet av alla tankesmedjor, nämnligen Camptus. Och där finns en bild som jag känner igen.



Så om det är så att Jonas är jonas. Har du lust att ta en öl på Bishops nån dag, jag är säker på att johan hänger på och diskuterar rösträttsålder och johanna skulle nog gärna vilja ha ett snack om feminism.

världens sämsta människa?

Kan någon tala om för mig varför jag inte kan ta hand om personer som mår dåligt. Eller i alla fall inte om de är släkt mig.

När Morfar dog fanns då Tomas där som den stöttade klippan som Mormor kunde luta sig emot? Nej, han var i Borås och försökte vinna ett val. Nu har min brors hus brunnit ned. Och ju mer kasst han måt över hur allt ska gå med försäkringsbolag osv, desstå mer paralyserad blir jag. Det verkar vara helt omöjligt för mig att bli personlig med min släkt.

Varför? Hur kan det ha blivit så här? Vilka djupa förklaringar kan där finnas?

onsdag, augusti 01, 2007

Världens dummaste människa?

Kommer ni ihåg det här? Så nära att avlida av skratt har jag aldrig varit.

Något måste vara ruttet i SSU-land

Det drar ihop sig till val för sveriges mest självupptagna ungdomsförbund SSU. Och som vanligt kan inte en sådan händelse gå förbi utan att dödsfiender ska skapas och gamla oförätter ska hämnas.

Skillnad nu från tidigare år är att det helt plötsligt dykt upp en helt nytt medium där hela historien kan vältras ut. Politikerbloggen, som måste vara någonslags politikervariant av häntextra, dock utan topplessbilder på kändisar, passar naturligtvis på att hova in allt skit som skitnödiga och självupptagna SSUare med allt för mycket fritid "tipsar" dem om.

Ni som hellre gillar att sänka andra i förhoppningen om att ni ska kunna ta er fram själva, oavsätt parti eller förbund, borde ta ert förnuft tillfånga och gör nått annat med era liv. Typ gå i karantän eller nått.

Partiapparaten luktar skit
esc, esc ctrl-alt-del

världen bästa låt? - med ett litet eget bidrag

Kom om du kan
kom om du vill
det är pokerkväll i Vårby gård


eller varför inte

Kom om du kan
kom om du vill
det är rullband race i Vårby gård