lördag, september 22, 2007

Lars Danielsson känner pressen?

man kan nästan börja tro att Lars Danielsson börjar känna pressen från den borgerliga jobb politiken. Det måste ju ta en ganska ansenlig tid av Danielsson arbetstid att söka arbeten som ambassadör.

Jag ska ge dig ett råd Lars Danielsson. Det finns en annan sida där du kan testa din kompetens mot en lite större bit av arbetsmarknaden.

http://platsbanken.ams.se/

Efter två dagar på Facebook

har jag nu 50 vänner...

Vad ska jag med dem till?

söndag, september 16, 2007

Salva tre: Hur jobbigt kan det vara

I måndags drabbades vi alla av stor förvåning när det kom upp en skyllt om att rullbanden i vårby gårds centrum skulle renoveras. Ett löfte som dock verkar ta väldigt lång tid att förverkliga. Hittintills har den ända förändring som tillkommit varit att de lagt tillbaka den gummimatta som de tog bara tillbaka två veckor sedan.

Jag blir så trött.

Salva 2: Morgan Hjalmarsson

Först går du ut och anklagar en centerpartist för jäv utan någon som helst belägg. Sen skrivet du på din blogg att Cecilie Tenfjord-Toftbys främsta egenskap som KSO-kandidat är att hon är snyggast!

Tala är silver - Tiga är guld

Salva 1: dagens Björn Ranelidare

1. Skriva ett brev till George W Bush
2. Säga att ingen författare i Sverige någonsin blivit så hårt angrippen som han.
3. Hävda att George Bush skulle bli djupt berörd av hans ord

Min katt har betydligt mer realistisk bild av sin egen plats i världen än Björn Ranelid!

Skottsalvor!

Idag är jag på väldigt dåligt humör och därför tänker jag ägna dagen åt att avlossa en rad angrepp till vänster och höger på olika människor och saker.

fredag, september 14, 2007

Den polske målaren

När jag gick ner till affären möte jag min granne en målare från polen.

Ofta när jag ska åka till jobbet tidigt på morgonen så möter jag honom då han sätter sig i bilen även han på väg till jobbet.

Ofta när jag kommer hem sent på kvällen möter jag honom när han kommer hem från jobbet.

Jag misstänker stark att han åker och kommer samma tider varje kväll.

Kort sagt kan man säga att han är mönster medborgaren i de nya moderaternas Sverige.

Undrar om någon har frågat honom om han vill vara det?

Ideologi mördare!

Idag samlades en hel rad med människor, antagligen med betoning på män, utanför en presskonferens i Göteborg. Anledningen till detta var det faktum att tre av stadens fotbollsklubbar, nämligen Göteborgs atlet och idrotts sällskap, Örgryte IF och Häcken BK, skulle tillkänna ge tankarna på att kanske gå samman i en stor klubb.

Varför kan jag när jag läser detta inte sluta tänka på alliansen, ni vet den där moderat ledda alltså. För kommer ni ihåg argumenten till varför den bildades? I mitt huvud gick de ungefär så här

(1) vi måste stå enade för att nå framgång
(2) vi måste förhålla oss till ett nytt politiskt landskap

Vad tror ni att argumenten på dagens presskonferens var?

(1) Det är bara tillsammans som vi kan bli framgångsrika
(2) Vi måste förhålla oss till förändrade förutsättningar för idrotten i Sverige

För att åstadkomma en annan regeringen än den socialdemokratiska var Fp beredda på att börja gilla vårdnadsbidrag, C kärnkraft, Kd öka möjlighet till abort och M högre bensinskatt. För att åstadkomma ett annat lag i toppen av allsvenskan från Göteborg än IFK var dessa lag beredda att sälja hundra år av historia.

Frågan är gemensam; vad kan man offra på framgångens altare?

Det finns naturligtvis inget svar på frågan när en person eller en rörelse blir sell- out eller när den bara är pragmatisk. I Sundbyberg tycker jag att S är sellout som accepterar två avhoppade moderater till sitt parti bara för att få sitta i majoritet. Somliga skulle nog säga att Mp Borås är det för att vi sitter i en blå majoritet.

Jag tycker att när man inte kan stå upp till väljarna eller andra och säga det man egentligen tycker då är man sellout. Jag kan erkänna att jag inte skulle tycka att det var någon bra ide att sänka skatten i Borås just nu. Men om jag i budget förhandlingarna tvingas gå med på att rösta för det, då får jag väl göra det. Men ingen ska komma och be mig hitta på krystade argument till varför det nog egentligen vore bra, när det är dåligt.

Och detta stör jag mig på som fan med alliansen. Den enda som vågar säga någonting är Birgitta Ohlsson samt rabiata homofober och bensin skattesänkare. Säg i stället som det är att du som Folkpartist tycker det är skit med vårdnadsbidrag men inte så mycket skit att du hellre ser en S regering vid makten.

Länge leve pragmatikern!
Död åt hycklande pragmatiker!

torsdag, september 13, 2007

Den djupa ideologiska striden handlar om Campingstugor

Ibland befinner sig den politiska nivån i Borås på en sådan nivå att man undrar var man ska ta vägen. Nu har det tydligen uppståt ett gigantiskt bråk både utom och inom majoriteten. Man har verkligen hittat en fråga som splittrar. Det pinsamma är bara att fråga gäller huruvida man ska bygga campingstugor på saltemad!

Innan man beslutar sig för att ta strid för denna fråga måste begrunda följande:

1. 80% av medborgarna i Borås bryr sig inte om frågan
2. En diskussion av detta slaget för tankarna till sämsta formen av by politik
3. Om centern lyckas lösa den gårdska knuten, så varför inte ge det ett försök.

Tyvärr Morgan, ditt utspel i dagens BT är både ogenomtänk och pinsamt. Skärpning!

onsdag, september 12, 2007

Crusade!

Jag är under attack på Travian.se

...av en galen person med tveksam religions tillhörighet.

http://www.jesuswillreturn.com/

måndag, september 10, 2007

Bra start på dagen

Idag började min måndag morgon med att:

1. Upptåget var inställt mellan upplands-väsby och uppsala
2. Att min mobil stängdes av för att jag inte betalt en faktura som jag aldrig fått.

Vissa dagar borde bara sluta innan de ens börjat.

torsdag, september 06, 2007

06.10 framför datorn

Kan inte sova....

Ligger och oroar mig för saker på jobbet.

Blä!

onsdag, september 05, 2007

Ghost in the shell

Min nya hobby är att sitta hemma och kolla på Ghost in the Shell på dvd. Inte för att jag är nått gigantiskt Manga fan men det här är faktiskt bra. För att ni ska få en bild av vad det går ut på kan ni titta på denna musikvideo som enbart består av klipp från långfilmen med samma namn.

Ett avhopp till

Sd:s Christoffer Hedelin lämnar kommun fullmäktige. Det skulle var helt klart spännande att se om det nu är så att de dammsuger Sd valsedlarna för att hitta en ersättare till honom eller om ersättarplatsen blir tom.

I guess he has standards

Fredrik Reinfeldt låter inte vem som helst ta plats i regeringen. Därför är det ju bättre med stockholmare, de är ju i alla fall lite smartare än lantisar.

Gissa hans nästa post

Sten Tolgfors verkar vara en sån där kul kille att ha på sitt lag. Ungefär som den gamle IFK Göteborg spelaren Magnus Ehrlingmark. De har nämligen de gemensamt att de verka kunna spela var som helst i laget. Denna egenskap renderade Ehrlingmark en plats i 94 - års vm trupp, men han fick dock aldrig spela.

Tolgfors har dock mer tur. För först platsade han inte alls, sedan blev han handels minister och nu försvars minister. Så istället för att ironisera över minister avhoppen och utlysa en tävling över vem som ska avgå härnäst, Centerpartiledare har ju till exempel en obruten svit i avgångar, så nöjer jag mig bara med att låta er läsare gissa Tolgfors nästa minister post.

Opinion utan siffror

På Svd web får man idag reda på att det skulle bli maktskifte i stockholms stadshus, dock redovisas bara siffrorna för hälften av partierna.

DET IRRITERAR MIG MYCKET!!!

Jag kan räkna ut att v och Mp tillsammans borde få runt 19% men det är allt.

tisdag, september 04, 2007

Gamla och nya moderater

Ibland är det roligt med hemsidor. I Uppsala har moderaterna i Gamla Uppsala startat en alldeles egen. Fast kanske man då inte skulle valt namnet www.gamlauppsalamoderaterna.se med tanke på att det kan dra fokus från de nya moderaterna.

Som Boråsare undrar jag ju dock när www.gamlabredaredsmoderaterna.se dyker upp. Eller det kanske snarare blir en papyrusrulle med tanke på hur up to date de är.

Eviga visdomsord

En resa runt jorden börjar alltid med ett första steg

För att beta av en att-göra lista ta en sak i taget

Genom att göra ingenting blir ingenting ogjort

Pirates of the world unite!

Nu är utredning klar om hur helt vanligt "svenssons" ska bestraffas för att de sitter och laddar ner sin favorit musik och sina favorit filmer. Och de hedervärda uppdraget att leka polis, alt stasiagenter går i detta fall till de olika leverantörerna av internet tjänster. Liknelsen med att be posten öppna alla brev är tämligen befogad.

För detta är allt igenom ett dåligt förslag. För det första för att det är integretetskränkande, för det andra för att det kommer att bli väldigt svårt, även för internetleverantörerna, att efterleva detta och sist men inte minst för att det göra att vi tar ytterligare ett steg på den felaktigt valda väg som vi börjat vandra.

Jag vill se en lagstiftning som beakar den nya tekniken i form av snabb spridning av media, som kan göra att vi får den bredd inom mediavärlden som vi idag inte kan få genom de befintliga distrubutionskanalerna och som ökar upphovsmanens intäkt av försäljningen av sin produkt på bekostnad av media bolagen.

Jag måste erkänna att jag inte idag vet hur en sådan lag ska se ut, men jag vet i alla fall att detta är ett steg i fel riktning.

måndag, september 03, 2007

Å aldrig blir det helg

Man märker att man börjar bli gammal när man stiger upp en timme tidigare på morgonen för att man vill vara framme på jobbet lite tidigare än man måste med motiveringen att "det är skönt att ligga lite före".

Anledde till jobbet 08.20 pip.

Man märker även att man blir gammal när man känner att en kväll på en pub som slutade klockan 00.30 förstörde hela ens söndag.

söndag, september 02, 2007

Och så har ännu ett VM passerat

Idag är sista dagen av friidrotts vm, ett stort evenemang som precis som alla andra vm kommer att passera ganska obemärkt, dock med några få undantag. Samtidigt är det dock en annan fundering som jag tänker på, nämnligen vilka är ledorden för de som jobbar med sportjournalistik?

Om vi hade pratat om politisk eller samhällsjournalistik hade svaret varit enkelt nämnligen att granska makten. Men när det kommer till sportjournalistiken är helt plötsligt den granskande ambitionen helt bortblåst och istället ägnar man sig åt trams feelgood reportage i form av "följ med Carolina Klüft på träningspasset". Å andra sidan måste man ställa sig frågan om vi andra verkligen kan "kräva" vissa resultat av helt andra människor inom idrott? Utifrån vilken position då?

Dessutom är det i själva rapportering av evenemangen helt ok att vara partisk och ofta dessutom nationalistisk, har ni sett det inom något annat journalistiskt område på senaste?

Men båda dessa saker hade jag kunnat komma över ganska lätt om det inte varit för att man helt plötsligt givit begreppet analys en ny botten nivå. Extra tydligt blir detta inom fotbollsjournalistisken där man bygger analyser på insattser i en enda match och som till sin kvalité till och med är sämre Mats Knutson eller Henrik Brors pseudo analyser.

Jag efterlyser därför en ny typ av sportjournalist som uppfyller följande kriterier.

1. Ägnar sig att granska maskineriet eller affärerena kring själva tävlandet.

2. Inte bryr sig om att göra helt meningslösa "hur känns det" intervjuer en sekund efter det att en idrottare gått i mål.

3. Gör analyser som bygger på gedigen kunskap och systimatiserande ambitioner utifrån en neutral ugångspunkt.

Men det är ju bara jag...

Bitter? Nä inte jag

Med en snygg cykelspark kvitterade Fullham mot Tottenham igår i 90 minuten. Samtidigt förvandlades min tippsvinst från 1100:- till 400:-, bitter nä inte jag.

lördag, september 01, 2007

Talesperson?

För att vara talesperson är inte vägvalets Lennarts Alsin så lyckad.

http://www.bt.se/edrum.jsp?article=273169