fredag, december 11, 2009

Vi har i alla fall statistiken på vår sida

Frågan i förra inlägget var om vi vinner. Svaret kom kanske igår klockan 9.30. I alla fall så har vi nu statistiken på vår sida. Det block som legat etta i mättningarna i november inför ett val har vunnit 10 av de senaste 11 valen om jag förstod det hela rätt. Det är tung statistik. Sören Holmberg drog redan egentligen direkt efter valet slutsatsen att det skulle bli svårt för alliansen att bli omvald pga att regeringar nästan alltid tappar i efterkommande val. Och till detta valet fanns det inte mycket höjd att tappa ifrån.

Men det är bara statistik.

SD är ett stort osäkerhetsmoment. Att S tappar i storstäderna och i länet lika så. I Stockholm stad ser det mörkare ut att ta tillbaka makten nu än vad det gjorde för ett halvår sedan. I Landstinget känns det snarare som frågan handlar om huruvida M ska få egen majoritet eller inte.

Analysen är i alla fall klar från vår sida. Fokus från nu och till våren är kampanjande i starka områden och i förortsområdena. Målet är solklart, vi ska bli det parti som syns mest på gator och torg under hela perioden från och med nu och fram till valdagen.

Vill du vara med? Klicka på länken nedan:

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=cEhXUHNhd2xwUVZ1VUdyWVpzaGk2Y0EMA..


,

måndag, december 07, 2009

Vinner vi?

Idag körde vi återigen utdelning av goodiebags vid slussen och medis, 500 stycken delades ut på lite mer än en timme. Ovanligt segt faktiskt tyvärr vilket berodde på en liten taktiskt miss när påsarna skulle delas upp mellan medis och slussen.

Om vi räknar in kvällens aktivitet har MP Stockholm tillsammans med regionen, Grön ungdom och Gröna Studenter. Genomfört, tre maria föredrag på en gymnasieskola och två högskolor, två bar grön med Peter E med goodiebagsutdelning inför, tre gröna cafeér med affischering och flygbladsutdelning samt en större annonsering på pendel och bussar och inte minst annonseringar inför de olika aktiviteterna. Detta sammantaget på en tid som motsvarar en och en halv månad. Massa bra utåtriktad verksamhet under relativt kort tid.

Finns det då nån hake? Jo det tagit massa tid att planera och tyvärr är jag inte säker på att vi kommunicerat med tillräckligt bred och djup för att göra skillnad i opinionen. Men vi jobbar på det, nu följer en intensiv tid att planera vårens aktiviteter och nu gäller det att gå från ord till handling när det gäller att aktivera våra lokalgrupper mer i aktiviteterna. Vi måste även synas betydligt mer i förorten och börja mobilisera icke röstare. De rödgröna måste öka med 10 procent i Stockholm för att få majoritet. Det kommer vi inte att göra genom att försöka få östermalmarna att byta åsikt. Istället gäller det att köra hårt på att mobilisera de som inte ännu vet om de ska rösta eller vad de ska rösta på.

MP Stockholm – lite snyggare, lite bättre!


, ,