måndag, juni 19, 2006

Dagens opinion IV

ECB:s stora undersökning har kommit och visade kanske inte indikationer på det stora språnget så som jag hade hoppats. Men indikerar fortfarande ett stabilt läge över 4%. Det viktade resultatet blev 4,7% vilket alltså är med hänsyn taget till skillnaden mellan mätningar och valresultatet förra gången, i den oviktade mätningen låg vi på 4,9% båda dessa vore naturligtivs valresultat som är helt ok. Men jag måste erkänna att efter den senaste tiden så hoppas jag på mer. Jag vill att vi ska få i alla fall en procent högre för att jag ska känna mig nöjd efter valet.

När det gäller de regionala siffrorna och då framför allt i region västra Götaland är det svårt att dra allt för stora slutsattser. Dock kan några iaktagelser göras.
Bohuslän skulle nog inte få något riksdagsmandat från Mp om det var val idag. Sedan nov 04 har man dalat kraftigt och har nu det lägsta resultatet i hela landet för Mp.

Inte heller sjuhärad verkar få något mandat, dock är antalet svarande i sjuhärad endast hundra personer, känns som slumpen får ett ganska kraftigt inflytande när det gäller att sia om resultatet med ett så lågt antal svarande. Jag skulle säga att läget i Sjuhärad är svår att uttyda.

Norra verkar nog fan behålla sitt mandat. Jag tänker inte kommentera det mer än att jag i så fall skulle se det som en sjänk ifrån ovan.

Det mest upplyftatnde är annars läget i Skaraborg. Larson och Larson verkar kunna kamma hem mandat till sig båda om läget håller i sig.

Utanför våran region ser läget ut som väntat. Starka i regioner där vi traditionellt är starka, Göteborg 8,2%, Stocholm stad 7,8%, Uppsala 7,7%, Östergötland 8,0%. Och svaga på landsbygden.

Dock inte lika svaga som KD i jämtland där inte en enda KD röst har lycktas hittas på två mätningar i rad.

2 kommentarer:

Tomas Melin sa...

En bokstav kan göra så stor skillnad :)

Jag har kommenterat här.

Anonym sa...

Det är märkligt att så fort opinionssiffrorna är någorlunda mer sanna, typ som SCB:s så förkastas de mer eller mindre. Men DÅ Sverigedemokraterna får jättebra siffror i mer eller mindre oserösa undersökningar och MP får typ kring 9% då dras det på stora växlar.