fredag, februari 13, 2009

Snowroller?

Att åka på skidsemester med sin familj är inte utan paralleller till både sällskapsresan och Noren. Med tre timmar och en kvart kvar till avgång springer samtliga husets medlemmar fram och tillbaka i huset. Själv är jag ju färdigpackad och mest trött. Dessutom saknar jag ju min kära fästmö väldigt mycket. Känner mest att jag bara vill komma iväg, längtar till chokolade mitt rum och massa snö.

torsdag, februari 12, 2009

Jag drar till fjällen

Så jag får se hur mycket uppdatering av bloggen det blir.

onsdag, februari 11, 2009

Ironi är kul men…

Om ni tror att min gådag handlade om Else-Marie Lindgrens uttalande om att välsingla landet eller nått annat humoristiskt så tror ni fel. Istället handlade det om affischer och exakt vad man får och inte får skriva på dessa. En rad personer kontaktade mig igår och var arga över innehållet på affischer i Göteborg som satts upp i GS namn av den lokala avdelningen där. Det ska börja med att sägas att jag inte kan beordra vederbörande från att ta ner affischerna och kommer följaktligen inte att försöka. Däremot passade jag på att upplysa vederbörande att det inte ligger GS intresse att reta upp varje sig GU eller Mp. Framför allt det första, efter att varit medlem så länge som jag så vet jag att GU Göteborg med omnejd är en så pass viktigt och mäktig grupp (om de bestämmer sig för att vara det) att man inte gärna vill ha dem emot sig. Min förhoppning är att stormen blåser över och att mindre provocerande affischer kan sättas upp i framtiden.

tisdag, februari 10, 2009

Så var det klart

Efter att ha gått och funderat kring hur resultatet av omröstningen skulle gå i flera dagar känns det lite jaså efter att listan presenterades idag. Några dramatiska klättringar och några tog sig in på listan, andra åkte ur, men inga förändringar i toppen. Vi måste bli bättre på att internkampanja i det här partiet. Mitt förslag är att vi nästa gång skiter i valberedningen och istället ordnar primärval om listan. Alla personer som registrerar sig som sympatisörer får möblera listan som de vill med de som kandiderar.

En av partiets stor visionärer, Tomas Melin, har redan föreslagit detta till riksdagslistan för stockholm stad.

måndag, februari 09, 2009

Om jag vore…

Polisens presschef just nu skulle jag var lätt förtvivlad. Först detta och sedan det här.

lördag, februari 07, 2009

Till solidaritet för Maria och Jakop

DE GRÖNA

Släpp kandidaterna loss det är vår

EU-parlamentsvalet rycker närmare. Och för några dagar sedan formades det första EU partiet, dvs ett parti som inte består av en federation av nationella partier utan av en sammanhållen organisation för alla samlade partier. Personligen tror jag att detta är den väg att gå som alla partier inom EU kommer att få vandra. Det kommer i framtiden inte bli trovärdigt för väljarna att partier i Sverige driver helt annan politik i Eu valen än de grupper eller partier som de tillhör i Europa.

Ett första steg i denna riktning, som dessutom skulle vitalisera partierna i Europa och stimulera den Europeiska politiska debatten, vore om det blev möjligt för de olika kandidaterna att kandidera i vilket land som helst. Precis som det var möjligt för mig bosatt i Borås i förra valet att stå på Kronobergslistan så borde det vara möjligt för mig att kandidera på Finlandslistan till EU.

Släpp kandidaterna loss, det är val.

fredag, februari 06, 2009

Desperation på pressavdelningen

Ibland är små saker roliga. Idagens morgon sms från pressavdelning avslutades inte me tillbördiga ordet "slut" för att markera meddelandes slut. Utan istället stod det "sluta". Detta ställer helt klart många frågor. Vem ska sluta? Med vad? Eller är det världen som ter sigallt för jobbig? Många frågor få svar. Kanske var det bara nån som skrev fel.

Nya placeringar i helvetet

Jag tror det var Dante som utdelade de nedersta platserna i helvetet till Judas, Brutus och nån annan förrädare som jag inte kan komma ihåg. Efter det har Madelein Albright även gett kvinnor som inte hjälper varandra en särskild onumrerad plats. Men idag har jag tagit på mig att dela ut två helt nya placeringar på plats fyra och fem.

Plats fyra går till fack sossar som inte kan hålla käften. Rösta på alliansen om ni tycker det är så kul med kärnkraft!

Efter det kommer, på plats fem, kommer klass 6A från Vårbergsskolan som förstörde min resa till jobbet idag med sitt jävla tjat.

torsdag, februari 05, 2009

Klargörande

I första inlägget skriver jag om kärnkraftsmotståndet inom Mp och att inte ens Maria skulle kunna svika partiet i denna fråga. Men detta menas inte att hon skulle vara trolig att försöka göra detta på något sätt utan endast en reflektion kring hennes popularitet och förtroende kapital. Min sambo påpekade för mig igår att inlägget kunde misstolkas därav detta klargörande.

I väntan på Enterna

Ända sedan mitt förra inlägg kring kärnkraft och slaget vid Helms klyfta så har det i kommentatorsfältet rasat en debatt kring vem som är Gimli och Legolas samt när Enterna ska komma och vilka de då är i så fall. För er som inte vet det är Enterna ett gäng jävligt sega trädgubbar som skiter fullständigt i den livavgörande kampen mellan ont och gott utan endast ger sig in i kriget av den anledningen att Saurman hugger ner deras träd. Om man ska hitta något motsvarighet till detta måste det ju i så fall vara C partisterna av den gamla skolan. Frågan är bara, kommer de att vakna och kommer de att kunna sätta käppar i hjulet för Maud?

Annars finns det egentligen ingen väg ut ur detta för S, Mp och V mer än att hålla fortet. För tänk om det blir så att de visserligen gör en stark framryckning i denna fråga med att opinionen inte förflyttar sig. Kärnkraften är ingen valvinnare, låga el priser kan dock vara det. Frågan är bara vem som ska garantera det på en Europeisk elmarknad.

För er som vill studera likheterna kolla nedan:


måndag, februari 02, 2009

Slaget vid Helms Klyfta

Gandalf! Jäkla fin kille, säkert miljöpartist, säger en gång när det drar ihop sig till strid att "the board is set, the pieces are moving".

Och det är väl ungefär vad man kan säga om det politiska läget just nu. Nu finns det två tydliga alternativ nu handlar det om att ge sig in i slaget om mittens rike. Mittens rike betyder inte bara den politiska mitten utan symboliseras även till mycket stor del av den geografiska platsen Stockholms län. Där vann borgarna förra valet, och det är där de tänker vinna det igen.

Och man får säga att de öppnar starkt. Att enas i kärnkraftsfrågan har inte bara stor symbolisk betydelse eftersom det var just den frågan som tidigare regeringar havererat på, utan det stora trumfkortet ligger i att ha formulera en åsikt som ligger väldigt nära vad folk i allmänhet tycker. Sen att folket har fel är en annan sak, men som den spelteoretiker jag är tänker jag inte diskutera det här.

Bakgrunden är helt enkelt att Centern måste gjort bedömningen att de inte tappar direkt några väljare på att svänga i kärnkraftsfrågan, alltså finns det mer att vinna på att förflytta sig än att förlora. Däremot kommer man heller inte att vinna, det kommer moderaterna att göra. De får creed och trovärdighet genom att kunna ha lett regeringen igenom denna svåra fråga.

För Mona ser läget jobbigare ut. För hade det varit Göran som utsatts för detta angrepp hade han sagt att vi måste titta på frågan och garantera svensk elproduktion. Mona kan inte säga att än att en fortsatt avveckling är otänkbart. För det är faktiskt precis så som Maria sa i aktuellt. Kärnkraften kanske är en liten fråga i folks medvetande. Men ingen person, inte ens Maria, skulle kunna svika sitt eget parti i kärnkraftsfrågan och sitta kvar. Det skulle antagligen vara lättare att få igenom både 365 arbetsdagar per år och byggandet av 10 förbifarter än att rubba kärnkraftsmotståndet inom Mp en enda millimeter.

Jämställdhetsvecka 10 i Stockholm har fått ett soundtrack!

Go Dolly

Första dagen på jobbet

Kommer in 8:35.

Själv, förutom Cogito och löneassistenten.

Lite nervöst, antar att Tomas Melin borde dyka upp snart.

Lite nervös.

söndag, februari 01, 2009

Seriöst?

Man ska inte säga att ungdomen saknar kreativitet. Men om du hittar en svart väska utanför polishuset där det står BOMB med stora bokstäver på, hade du då verkligen trott att det var en bomb?

Vad Polis i Huddinge trodde kan ni läsa om här.

Tyvärr finns det inga bilder på BOMBEN men det såg väldigt fin ut på Tv i alla fall.