fredag, oktober 10, 2008

Att vi alltid ska göra bort oss!

På nått sätt blir allting precis som vanligt. Trots att det började så bra. Måna, Peter och Maria stegar in, med nya fina rollups som bakgrund. Och pratar sedan vitt och brett om det fina samarbete vi ska ha till 2020 och så vidare. Fin, Fint! Sen säger Mona nått som faktiskt förvånar. Hon menar nu att V inte är välkomna i koalitionen oavsett vad de säger om utgiftstaken. Att de har försuttit sin chans. En dag senare efter vad jag, med mina begränsade inside kan säga, en gigantisk intern storm, så är vänstern med igen. Jag är inte person att bedöma om det är bättre att V är med eller inte. Mp:s målgrupp stavas socialliberaler (i alla fall om ni frågar mig) de är ungefär 17 procent av valmanskåren. För att vi ska få dem så måste S hålla till vänster snarare än höger, samtidigt är det viktigt att denna grupp inte byter block.

Men varför kan vi inte göra som borgarna undrar jag. Vid åker till nån plats som ingen fan vet vad det ligger. Badar i badtunna och sen gör vi upp mellan skål och vägg. Vänsterna skulle tvingas till förundmjukande politiska underkastelse men antagligen inte lämna. Högern har två stora fördelar.

A de har de mest röstbenägna väljarna.

B de har förmåga att skita i vem som har mest rätt eftersom de vet att all politik till höger är bättre än den till vänster.

Slutsatsen blir att de håller ihop och ser nöjda och ser till att varje parti bli rövknullat lagom många gånger. Men i vårt lag är vi så jävla fokuserade på vem som har rätt att vi inte verkar fatta att det finns en viktigare fajt att vinna. Nämligen den mot det andra laget!

3 kommentarer:

Tony sa...

Kloka synpunkter, Tomas!

Anonym sa...

Reinfeldts groda: http://www.youtube.com/watch?v=PdvHz4camx8

Johan sa...

som jag sa igår, du har en förmåga att inte krångla till saker. en av många grejer jag gillar med dej.