söndag, maj 03, 2009

Kampanjpartiet de Gröna

Så var det i princip färdigt. Mitt schema för 2009 års valkampanj är färdigt, jag har sträckt medlemmarnas engagemang och kryddat med några arvodera kampanjarbetare som inte heller de kan jobba mycket mer än vad de nu är schemalagda. Jag själv kommer även att få en väldigt intensiva tre sista veckor mellan den 18 maj fram till valdagen. Min vision är att vi inleder starkt med att plocka några extra mandat i kårvalet på SUS. Ett litet val men en viktig indikator på hur vinden blåser. Veckan avslutas sedan med en valkick off utan dess like på Allhuset. En vecka senare är det dags för kongress som kommer att ge välbehövlig draghjälp i kampanjen. Här hoppas vi även att det kommer lite sjysta opinionsundersökningar. Från 18 maj och fram till 7 juni kör vi sedan hårt kampanjarbete genom goodiebagsutdelning. Dessutom kryddas detta med affischering och sadelskyddskampanj.

Sista veckan kommer även vår öppna kampanj lanseras. Konceptet för den öppna kampanjen är inte helt sluttänkt men i korthet är tanken är helt enkelt att vem som helst ska kunna hjälpa till i kampanjen och dessutom få en belöning för det. Alla personer som kommer till någon av våra valstugor och delar ut 100 foldrar eller i en timme får en biljett och får komma till kansliet och äta pizza eller dylikt efter klockan 6.

Sista veckan är även centralen veckan. Detta är riksorganisationens chans att bevisa att deras kampanjorganisation utvecklats sedan förra valet. Positiva steg framåt är i alla fall både tänket kring centralen ytan samt att även den riksanställda personalen inklusive personalledning ska vara med och kampanja. Dessutom har vi GU och GS Stockholm som kommer ge kampanjen välbehövlig hjälp med skolpressar och campusbesök.

Låter detta för bra för att vara sant. Nä så illa är det inte. Men även om den kampanjplanering jag nu lagt är tänkt att vara ett självspelande piano så vet vi alla att så kommer det inte att bli. Miljoner praktiska problem kommer att uppstå. Det gäller bara att kunna förutse dem, ha beredskap för att de ska kunna uppstå och hitta kreativa lösningar.

Men nu börjar det i alla fall. 35 dagar kvar!

Inga kommentarer: