lördag, maj 23, 2009

Reflektioner från en vecka i Stockholm

Kampanjens första vecka har är på väg till sin enda. Och det är dags att göra några reflektioner över hur jag upplever att landet ligger så här från fältet.

1. För det första är min upplevelse att opinionssiffrorna inte ljuger. Materialet går bättre än vad jag hade räknat med och hittintills har jag bara hör EN kommentar av typ "ni miljöpartister är dumma i huvudet" vilket man faktiskt är ganska van vid.

2. Att vår aktiviteter i form av valstugor och goodieutdelning står sig ganska bra kontra övriga partier. Rörande valstugor i Stockholm så är det framför allt S, V och FP som har fler permanenta stugor än vid. Å andra sidan upplever jag vår mobila som mer gästvänlig än de övriga, och dessutom är vi själva ute på Frescati vilket jag tror är ruskigt viktigt.

3. S har problem, när socialdemokraterna måste anställa en person för att bemanna valstugan vid Åhlens då har det gått långt.

4. C kampanjar inte alls knappt utom en massa affischer som nu samtliga snart har rivits ner.

5. Moderaterna är spännande. För de kampanjar även de väldigt lite i Stockholm samma sak med KD undrar om de kör allt sitt krut på TV reklamen, det är ju inte alls omöjligt faktiskt. Ur ett rent objektivt perspektiv är jag väldigt nyfiken på hu det kommer att gå med just TV reklamen. Ska bli spännande att se effekterna.

6. Tomas har en ledig dag men är väldigt trött. Nu gäller det att växla upp!

4 kommentarer:

Johan sa...

Ja herreminje. Vi kalkylerade fullständigt fel när vi planerade hur mycket material som kunde gå åt.

Anonym sa...

Läs metro i dag. S lägger 25 mille på kampanjen, dom skulle ju kunna anställa ett gäng specialutbildade i valstugekunskap. Bra att få veta att dom anställer folk, jag har undrat vad dom har gjort med alla pengarna.

/Sofia

Johanna sa...

Vi har anställt EN person som sa hand om visst praktiskt arbete, typ liknande det som Tomas gör. Men stugorna är fyllda av frivilliga och vi knackar dörr varje kväll, även det frivilliga partister. Kan vi inte hålla ihop och kritisera moderaterna ist som bara har PROFFSpolitiker i alla lägen?

jla sa...

Re 2: Vår mobila valstuga är måhända mest gästvänlig (har inte sett den än, ser fram emot att få tillbringa söndagen med den), men vår fasta vid Åhléns är samma gamla tråkiga urtypsvalstuga. Moderaterna och Centern klår oss med hästlängder där, med sina öppna, ljusa, mysiga stugor, och även våra grannar sossarna är klart bättre med de vidöppna dörrarna med mycket glas. Jag står fast vid att en valstuga bör, för de förbipasserande, upplevas snarare som en utställningslokal och mötesplats än som en container. Vi har en container. Bättring till nästa val!

Annars tycker jag att vi kan vara väldigt stolta över vår kampanj! =)