tisdag, mars 20, 2007

Kris i Hammarby och för bandyn

Hemkommen från Bandy finalen i söndags (ja lennart, jag var där, va var du?) har jag nu äntligen lyckats samla mig för några reflektioner.
För det första var det faktiskt inte rättvist med slutresultatet. Hammarby borde vunnit, och det säger jag som Djurgårdare. Här är arguementen:
1. Det hade varit bättre för bandy, bandyn behöver en starkare förankring i storstaden och därför hade det varit bättre om hammarby vunnit.
2. Hammarby spelade bättre.
Bandyn är ett sport som uppstod ur brukssamhället frågan är hur ska denna sport kunna ta steget ut i den post-industriella samhället. För det första krävs det fler inomhushallar, folk vill inte stå ute och frysa. För det andra behövs det ett derby som är större än bollnäs - edsbyn. Typ Stockholm - Göteborg eller Bajen - Djurgårn. Det skulle kunna ta bandyn tillbaka på banan.
Förövrigt verkar det som att det går att få en konstfrusen bana i Borås. Detta stödjer jag helhjärtat.

2 kommentarer:

Johanna Falk sa...

Jag var också där. Fy fan va fulla alla Hammarby-fans var. Vuxna män som började puckla på varandra. Faktiskt helt sanslöst.

Anonym sa...

Enda anledningen till att det varit ok om Hammarby vunnit är att det skulle glatt min gamle partikompis Kenneth Kvist, tillika ordförande i Hammarby bandysektion.

/lennart a