onsdag, juli 18, 2007

Villa fascismen slår till igen

Jag har sedan lång tid tillbaka insett att jag aldrig ska bo i villa. Eftersom jag är uppväxt i en klassisk villa förort så kan jag tala om precis varför.

För det första så är jag inte mycket för gransämja. Säga hej och så där kan man väl göra, men att bjuda hem folk bara för att de bor brevid skulle jag aldrig få för mig.

Två jag skulle gå i taket om någon brevid mig skulle få för sig att ha åsikter om hur jag har det på min tomt eller hur ofta jag klipper mitt gräs mm

Och därför gör mig följande nyhet mig så förfärad. För var är det för människor som anmäler sina grannar för vanvård av barn på bassis av att de har det stökigt hemma? Vad är det för socialtjänst som tycker att det är ett argument för att omhänderta.

Nä den inskränkta attityd som ibland fodras bland våra svenska villakvater är något av det sämsta som sverige någonsin har skapat.

5 kommentarer:

anli sa...

Det där med att bjuda hem folk bara för att de är grannar har jag funtat lite på. Jag tänker att en gång kan vara bra, bara för att ha koll på vad det är för dårar man har i sin närhet, men sen får det nog vara bra. (men så är jag också uppvuxen i villa).

Johanna sa...

Vi ska ha ett hus i Varberg i alla fall!!!

Gabrielle sa...

Ja det där med villkvarter, jag bor så nu och får ångest över folk som springer hos varandra för att de bor på samma gata... Det kommer ALDRIG hända mig.

Sedan nyheten; att det är Nykvarns kommun som utmärker sig förvånar mig inte, den kommunen drivs som High chaparall...

emmali sa...

skulle du påstå att rottne är en förort till växjö eller att du växt upp i en villaöfrort till rottne? om du menar att rottne är förort till växjö vill jag som redig växjöbo protestera...

Josh sa...

Ska du säga som bott på hovhaga det är ju typ lika landet som rottne