lördag, maj 26, 2007

1212 dagar kvar

Jag har tagit ställning!

Jag tror faktiskt att det är dags. Man kan alltid hävda att det är fel tid och att vi kanske borde vänta, men jag tror faktiskt att nu är den bästa tiden att sakta men säkert ge mitt parti ett nytt namn. Här är de tunga argumenten för ett namnbyte till de Gröna istället.

1. Partiet är större än miljöfrågorna, jag tror att ett namnbyte skulle kunna vissa på det. Flera gånger hände det i valstugan att personer sa att de också tyckte att miljö var viktigt men att de inte riktigt visste vad vi hade för politik inom andra områden. Jag tycker det är dags att ändra på det, och jag tror att ett namnbyte vore ett steg i rätt riktning. Solidariteten för människan och respekten för dess vilja att själv fatta de avgörande besluten om sitt liv måste få komma fram.

2. Ett namnbyte skulle också göra det tydligare att det miljöparti som bildades 1981 inte är samma miljöparti som finns idag. Partiet som då skulle vara fritt från blockpolitiken och som drog till sig många c aktiva, har bytts mot ett parti som istället hämtar personer som står och väger mellan V och oss. Det finns inget annat realistiskt allternativ idag än att bilda regering vänster ut.

3. de Gröna är snyggare och inte lika långt som Miljöpartiet de Grön

Därmed har jag kommit ut ur garderoben som en av dem som propagerar för ett namnbyte.

7 kommentarer:

Johan sa...

Somliga tycker jag nog att du steg ur garderoben lite väl sent.

Maria Gardfjell sa...

Väl sent Ja, speciellt som detta var en fråga för förra helgens kongress, som dessutom röstades ner... Jag tycker att det är helt fel tid att byta namn nu (vi riskerar nästa valframgång om vi gör det om ett år!). Ska man göra det någon gång i framtiden, vilket jag inte alls är emot - hade det underlättat om mitt yrkande på kongressen hade gått igenom, dvs att successivt använda begreppet "de Gröna" (som vi faktiskt redan har i namnet) mer konsekvent. Hälsar en varumärkesintresserad konsult/ m

Daniel Bergvall sa...

Välkommen Tomas! Vi har egentligen detta och nästa år på oss för att inte försvåra valrörelsen. Och NEJ, det skall inte ske gradvis. Pang-bom på en dag, ända ut i partiets fingerspetsar. I verkligheten är det kanske inte helt möjligt i mp, men det, tror jag, skulle ge ett bra resultat. Kolla KDS som blev KD. Sedan är det förstås en kostnad kopplat till detta, men tänk att gå in i valrörelsen (med final 2010) och heta "de Gröna". Fräscht, kaxigt, ansvarstagande. mp är mer än miljö, helt klart...

Heiti Ernits sa...

Det är alltid lättare att lämna garderoben när andra i närheten har gjort detta; Så jag öppnar dörren och kliver ut jag me =))

Johan sa...

men snälla boråskamrater, inte än!

fast om frågan förankras ordentligt i partiet, vi får säg 8% i nästa val (= mer partistöd) och vi har lyckats nå ut i nån mer fråga än miljö, då så kommer jag gå i första ledet för namnbyte 2011.

Heiti Ernits sa...

Johan:
Det är nog klokt att vänta lite som du säger; Speciellt med tanke på ekonomin och valåret 2010...

Maria Ferm sa...

ooh välkommen ut tomas! bättre sent än aldrig! jag tycker i och för sig inte det är för sent att göra det nästa år (hellre det än 2011 eftersom vi förlorar så pass mycket på det varje år). Opinionen svänger, can you feel it?