måndag, oktober 15, 2007

Carl Bildt är politikens Zlatan

För ett tag sedan var det återigen dags för en runda Carl Bildt vs Lars Danielsson i Tv. Flera journalister hade hört Calle påstå att han erbjudit Lasse ett jobb, som dessutom tillhörde jordbruksdepartementets område, men det är en annan sak. I vilket fall så konfonterades Calle med dessa uppgifter och då påstod han att han inte alls sagt alla dessa saker. Men det intressanta i Carl Bildts svar var själva formuleringen.

"vi kommenterar inte vilka som inte fått olika utnämningar, men jag ska göra ett undantag, du (avser journaliste alltså) har inte fått jobbet"

(obs detta är inget exakt citat men andemeningen är den samma)

Detta svar är inte helt olikt det som Zlatan ger i följande intervju med Peter JihdeSkillanden mellan Carl Bildt och Zlatan är dock att Carl Bildt är en överklass bratt från Laholm och sedan östermalm som sparkar nedåt. Zlatan är invandrare från bosnien och sparkar uppåt. När jag beundrar Zlatan för att han är kaxig och dessutom levererar så drar man visserligen på smilbanden åt Carl Bildt svar men han person ger jag inte mycket för.

Så hur skulle oppositionens alternativ till Zlatan lik minister se ut. Ja ska man hitta Zlatan bland sossar så får man nog släppa fram kungen från kungsan för att hitta nån som skulle kunna matcha i form av dryg överlägsen attityd. Dock är vi gröna beväpnade med en annan medlem som skulle kunna funka kanske ännu bättre...Eller inte kanske...

Inga kommentarer: