tisdag, september 23, 2008

Härlig variant av att låtsas som att allt är som det ska

Av någon anledning har det blivit lite av min arbetsuppgift att läsa en annars helt meningslös blogg, nämligen Mattias Sjölunds, vd för Uppsala Air. Denna man som gjort som sin livsuppgift att skapa ytterligare en flygplats ca 2 mil norr om Arlanda, något som vi i Mp naturligtvis är emot. Den andra april var det i alla fall en mycket nöjd Mattias Sjölund som på sin blogg skrev:

Det tog en stund, en hel del huvudvärk och en skara fantastiska medarbetare och ägare, men nu är det gjort. Miljöansökan är inlämnad. Nu tar Länsstyrelsens arbete vid. En period på c:a 7 månader är inringad för detta arbete, parallellt under sommaren avser bolaget att inlämna de sista och därmed samtliga handlingar för att Kommunen skall kunna initiera planärende.

Den 19 september skriver en lika glad Mattias Sjölund:

Miljöprövningen fortgår enligt tidigare plan, kompletteringarna är enl. möte idag (fredag den 19 september med Försvarsmaktens miljöjurister) Länsstyrelsen tillhanda mellan den 15 och den 20 november, vilket medger att Länsstyrelsen redan under slutet av november eller början av december tillställer bl.a. Uppsala Kommun remiss i miljöprövningsärendet.

Att denna försening skulle ha något samband med att försvarets miljöjurister helt enkelt har svårt att möta de krav på kompletteringar som länsstyrelsen begärt in förnekas naturligtvis.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så trevligt att du äntligen vaknat upp.... Upplysningsvis så var kompleteringsärendet inte oss och Försvarsmakten tillhanda för ens sent juni. Att dessa ganska elementära men viktiga kompleteringspunkter skulle vara svåra att bemöta förnekas alldeles självklart, att det sedan tar tid och att samtliga parter önskar göra ett grundligt arbete är en annan sak. Arbetet initierades faktiskt inte tidigare än september.