lördag, december 24, 2005

Onda myndigheter

Jag har en hel del vänner som påstår sig tillhöra, eller i alla fall propagerar för, en holistisk livssyn. Jag är inte så väldigt insatt ska jag erkänna men jag har uppfattat att denna filosofi ligger ganska nära det buddhistiska tänkandet. Budhismen erkänner ju inte ondska, utan anser bara att den är en konsekvens av otillfredstälda begär. Nästa gång jag träffar någon av dem måste jag fråga dem hur man då förklarar migrationsverket existens.
För om det inte är ondska när en hel avdelning med tårta firar att man äntligen lyckats avvisa, förlåt hemvända, en familj vad är det då. Jag skulle väldigt gärna vilja titta in i dessa människors hjärna och för att ta reda på hur de funkerar. Hur man kan förflytta sig så långt bort från allt vad medmänsklighet och solidartitet heter övergår fullständigt mitt förstånd. Om det nu inte är så att man utan egentliga egna motiv gillar att göra andra männsikor illa. Det som i mitt lite mer kristna traditionella tänkande kallas ondska.
För det måste väl ändå vara enskilda individer som det rör sig om. För det kan väl inte vara så illa att en hel myndighet så till den milda grad indoktrinerats av ett socialdemokratisk invandringsfientlig policytänkande att man sagta passerat gränsen till "den mörka sidan" för att tala starwars språk.
Men i och för sig, det har ju hänt för. Det är ju så populärt med listor nu för tiden så jag försöker mig på en lista (utan inbördes ordning) över onda organsiationer genom tiderna.
1. Inkvisitationen
2. SS
3. NSF
4. Ku Klux Klan
5. Migrationsverket
6. Utlämningsnämnden
7. CSN
8. AIK
9. KD
10. Frimurarorden
Tillsist måste jag säga att det är fantiskt att för andra året i rad så är det en ung, kvinnlig singersongwriter debutat som sopar banan med resten av musiksverige. För er som inte köpt Lalehs skriva måste genast springa och göra detta.
God Jul

3 kommentarer:

Tomas Melin sa...

Bubblare:
Stasi
NKVD
LO

Tomas Melin sa...

Samtliga tre socialister. En ren slump, jag lovar.

Johan Hellström sa...

båda tomasarnas förslag är goda (även ifall jag ställer mig aningen frågande till sportinslaget) och kan kompletteras med:

- kommunals a-kassa
- han som lade tidtabellerna för borås lokaltrafik åren 01-05
- tomas ledin