onsdag, september 13, 2006

13 September

87 timmar kvar

Om någon undrar så räknar jag alltså ned till vallokalernas öppnande.

Idag är en sån där dag när man i efterhand undrar om man verkligen fått något gjort. Jag har i alla fall jobbat med att försöka få ihop någon slags planering för hur valstugorna ska kunna bemanas. Vilket är betydligt svårare än vad man kan tro. En sak som människor utanför den politiska världen kanske inte vet är att för att få ut namnade valsedlar till en vallokal så måste man åka dit med dem själv. Ni kan alltså förstå vilken gigantisk apparat det är för ett mindre parti att få ut samtliga valsedlar till samtliga vallokaler.

Jag var även på en debatt igår, på kulturföreningen tåget. Förutom en kass inledning och en rejäl kontring av Ulf Olsson så gick det nog ganska hyfsat.

En Mia har kommenterat Ulf Sjöstens debattteknik (kan man stava ett ord med tre t?) och jag kan medella att jag en gång i förra hösten blev fullständigt krossad av Ulf i en debatt rörande fastighetsskatten. Då jag försökte säga varför Mp tyckte att man borde avskaffa skatten och ersätta den med en kommunal avgift. Ulf sa bara att de ville ta bort den och sen vann han. Vårt förslag rörande denna skatt är egentligen ganska likt alliansen förslag. Men på det mötet blev jag sågad av både M och C, men nu verkar de ha ändrat sig. Man blir aldrig riktigt klok på detta.

2 kommentarer:

J-lo sa...

Nä, man kan inte stava ett ord med tre "t" därför stavar man det bara med två "t". Precis som i klasskillnader. Man stavar det inte med tre "s" utan bara med två.

"Meddela" stavas inte heller "medella" även om man nog får erkänna att det ser ganska gulligt ut!

I övrigt kan jag just meddela att det finns alldeles för många bajsätare (för att använda Rauls term) här i stockholm och att de läskigt nog finns närmare än man anar. Jag ångrar att jag lämnade Södra Älvsborg...eller så får man helt enkelt sålla bland folket här uppe...

Johan sa...

har aldrig riktigt förstått varför ni sossar så envist håller fast vid det byråkratiska och minst sagt centralistiska "Södra Älvsborg".

Sjuhärad heter det!