torsdag, september 28, 2006

öden är bara örjan

Den som kan sätta in titeln på detta inlägg i rätt kontext ska få en hel krogrunda av mig som pris (gäller inte johan).

Hur blir det nu i fortsättningen?

Ärligt talat så vet jag inte, fråga min vän Lennart, det känns lite som att det är innehållet i hans och Ulf Olssons huvud som kommer att bestämma hur Mp:s framtid under de närmaste fyra åren kommer att se ut. Tänk om man kunde bli ett 7 mandats parti och få egna poster, va trevligt det skulle vara.

Min förhoppning var, och är fortfarande, att denna mandatperioden ska kunna vara början till en ny majoritet i Borås stad. Och det blir väl svårt att räkna ut S ur en sådan beräkning (eller vad sägs om en V - Mp majoritet, låter kanske lite för bra för att vara sant). Men sossarna skulle absolut behöva gå en charmkurs, Björn B kanske ställer upp.

Mitt perspektiv just nu är att vi och den tidigare oppositionen är lite som två syskon som hamnat i gräl och ska återförenas. Båda sidor måste svälja stoltheten och se till att inte ge igen för gammla oförätter utan istället titta framåt och se framtiden.

Jag har dessutom inte varit med i tidigare val, inte råkat ut för dessa oförätter, svikna löften och aroganta bemötande som de andra talar om. Och ärligt talat bryr jag mig inte, jag bryr mig om framtiden och den vill jag vara med att förändra.

Så vad sägs? Do we have a deal or not?

5 kommentarer:

Johan sa...

hrmpf, men en öl är du skyldig mej allt!

lennart andreasson sa...

Detta skrev jag på min blogg innan jagläste ditt inlägg!
"Läste för övrigt miljöpartisten Tony Johanssons sockersöta inlägg om sexpartikoalitionen och "pappa" Bergqvists ledaregenskaper. Det känns som om det mest handlar om lite miljöpartistisk egenterapi och separationsångest. Det löser sig säkert, jag lovar att inte hacka på miljöpartisterna när de nu kommit till sans och ska börja driva sina frågor." igen."

Tony sa...

Hmm. Vad sägs om "Dags att vända blad". En rubrik jag själv använt, i den där sockersöta artikeln som Lennart skriver om. Men rubriken är en passande beskrivning om vad det handlar om...

(Tar gärna emot vinsten i Örebro)

m v h Tony

Borasgreen sa...

det var fel svar tony

Anonym sa...

KULT

/anonym