onsdag, september 20, 2006

Så kom då beskedet

Det besked som vi alla väntat på nämnligen hur den slutgiltliga mandatfördelningen ser ut i kommunen, och svaret blev ingen skillnad. Detta betyder alltså att nuvarande majoritet har 39 mandat av 75 medan vi plus s och v skulle ha 36, utöver detta har alltså brunskjortorna 1 mandat vilket gör att det just nu inte finns någon annan majoritet än den nuvarande sexpartimajoriteten. Om inte Ulf Olsson lyckas trolla med knäna så kommer det att bli samma majoritet som tidigare.

Den andra stora snackisen här just nu rör frågan om herr wahllöf avgång. Jag har ju tidigare uttryckt en viss kritik för wahllöf här på bloggen vilket tydligen inte passerat obemärkt. Och det är väl bra det, en homofob i fullmäktige är en homofob förmycket. Däremot kan man säga mycket kring det parti han nu lämnar och efter som jag gillar att lägga ut texten tänkte jag nu göra detta, så neutralt som det nu går.

Vägvalet är idag ett parti som saknar kännd profil. Har hälften så mycket pengar som förut. Inte driver några profilfrågor. Till detta kommer en situation där blockpolitiken är stenhård på riksplanet, vägvalet måste helt enkelt hitta på något mycket radikalt för att väljarna ska hitta en anledning att rösta på dem igen, och om de sitter i majoritet blir det väldigt svårt. De kan visserligen sattsa på att leva rörvare inom majoriteten men för eller senare kommer det att slå tillbaka mot dem själva. Om jag var medlem i detta parti just nu skulle jag fundera både en eller två gånger om det inte är läge att gå tillbaka till KD.

Annars är det nu räkningen av personkryss på kommunnivå som även den börja kunna bli roligt värrre. Får väl erkänna att det vore lite av en prestigeförlust att bli utpetad som ordinarie i fullmäktige av johan men det är väl smällar man får ta. Om det händer så är det i valkrets två det kommer att hända. Men som det verkar nu så kommer ingen miljöpartist att kryssa sig in.

Inge Petterson har just nu sammanlagt 6 kryss.

Däremot verkar det som att brunskjortornas ungdomsledamot blir utbytt mot en annan ledamot, som kryssar sig in.

Vem var det föresten som sa att valet var avgjort på valdagen?

1 kommentar:

Fredrich Legnemark sa...

var fasen hittar man personvalsröstsifforna?
de finns inte i kommunvalsstatistiken på val.se ännu (vad jag kan se iaf)