söndag, februari 25, 2007

Hillary och hennes vänner

Enda sedan min far valde att flytta till USA hösten 2000 har jag sakta men säkert börjat känna landet i väster, och framför allt dess invånare på ett annat sätt. Jag tror dessutom att många svenskar har en fördomsfull eller i alla fall lite felaktig bild av den genomsnittlige amerikaner som en person som antingen åker runt i en jeep och inspekterar ägorna alternativt sitter med en blaskig kopia av en tjeckisk ölsort i handen och tittar på amerikansk fotboll. Visst de här människorna finns väl också, men det är inte så jag lärt känna amerikanerna.
Amerikaner är gästvänliga, nyfikna, artiga men lite obildade om omvärden. Men framför allt är de väldigt öppenhjärtliga, de har väldigt nära till stora ord. Detta faktum gör att i alla fall jag kan tycka att amerikanerna är lite ytliga.
När jag nu sakta tar mig igenom Hillary Rodham Clintons biografi så märks även detta. Hittintills tror jag att Hillary har nämnt minst 20 pers som nära vänner, då har jag kommit halvvägs in i boken. Jag har typ 5 nära vänner, överhuvudtaget. Ännu konstigare blir det när Hillarys vänner inte heller är speciellt PK. Eller att beröma paret Mobarack som trevliga och öppenhjärtliga människor skulle nog inte funka i Sverige.
Nu är risken att en av Hillarys närmasta vänner kommer att ställa upp i valet emot henne. För enligt rycktet så finns det en plan att Al Gore ska komma ut som presidentkandidat när han tar emot statyn för bästa dokumentär på årets Oskargalan. Men vad är det då som hindrar detta, ja det största problemet är att Al Gore, precis som en gammal Svensk kung, med tiden blivit tämligen fet. Men varför inte, tänk er Al kommer ut som kandidat, och sen gör dokusåpa om sin bantning för att komma i form inför valrörelsen. Vad tror ni om den strategin?
Men det största frågan är hur nära vänner är egentligen Gore och Hillary? Om de är så goda vänner som Hillary säger, så lämnar nog Gore in handduken innan racet ens börjat.

2 kommentarer:

Max Andersson sa...

Det vore närmast tjänstefel av Gore att annonsera ut sin presidentkandidatur på Oscarsgalan. Oscarsgalan är precis som tillkännagivandet av kandidaturen ett gratis mediatillfälle.

Möjligen kan han antyda något på galan, men han kommer inte sumpa chansen till viktig publicitet genom att kombinera.

Camilla sa...

Hmm, man kanske borde läsa hennes biografi snart då. Har ju läst Billys och den var bra. Lite långrandig i slutet med Israel och Palestina. Viktigt, men det blev jäkligt rörigt i mitt huvud med allt fram å tillbaka.