fredag, februari 23, 2007

Opinionen igen

En ishockey tränare fick en gång frågan om det rent taktiskt fanns något svårare än att leda med tre - noll efter första perioden i en ishockey match. Han svarade då att det gjorde det; att leda med fyra - noll. Alla ni som är det minsta idrotts intresserade, dvs alla utom Johan, inser att det sällan är lätt att bara prominera hem en seger. Dagens opinionsundersökningar ger samma signaler.

Enligt DN leder nu oppositionen med 53 - 42 % i mätningen. Mp får återigen över 6%. Det enda problemet är bara att det fortfarande är över 1000 dagar kvar till nästa val. Det handlar alltså om att bevara en ledning istället för att offensivt gå ut och kriga till sig en seger.

Just nu håller allians skutan knappt styrfart, Carl Bildt, Lars L och alla skandaler fungerar som effektiva bromsklossar för regeringen. Och hindrar dem från att sätta den egna agendan. Dessutom tror jag att regeringen helt missbedömde sprängkraften i klimatfrågan. Men vad händer om den helt plötsligt får upp farten. Vilket motstånd kan då övriga partier mobilisera när uppgången i opinionen snarare hänger på andras brister än egna förtjänster?

1 kommentar:

Johan sa...

stolt sporthatare!