söndag, november 11, 2007

Bedrövligt värre

Under hela föra mandatperioden var det en konstant återkommande följetong när Socialdemokrater anklagade oss Mp företrädare för partiets borgerliga skolpolitik. Idag måste man ju ställa sig ett flertal frågor.

För det första vilket partis skolpolitik är det som är borgerlig? Ja inte är det vi som vill ha tidigare betyg och inte är det vi som vill återinföra de sedan länge borttagna centralproven.

Vad är nästa steg? Ska sossarna sträcka ut händer till svensk skolpolitiks motsvarighet till Bismark och vilja införa ordningsbetyg också? Ja fortsätter man spekulationerna ligger väl vägen öppen även till skoluniformens återinförande.

Kan det bli mer tragiskt? Nä, knappast! S väljer att omfamna den sämsta delen av borglighetens politik. Den vi var ense om att var emot. Men har fortfarande kvar sitt föråldrade inställning till mångfald av utförare inom skolan.

Det ironiska är att det är S som bitit sig själva i foten. För den politik som många av dagens föräldrar längtar tillbaka till är den statliga, trygga och framför allt centralstyrda skol politik som S drev fram tills 91 och som de senare var med att avskaffa. Jag trodde vi hade lämnat den tiden när ett barn kunde flytta från Kiruna till Ystad och bara slå upp nästa sida i matteboken och börja räkna tillsammans med de andra barnen. Men man börjar ju undra?

Inga kommentarer: