söndag, oktober 18, 2009

Veckan som gått – v 42

Rödgröna drar ifrån. Idag kom två mätningar, en (SIFO) ställer frågan om vilket parti som väljaren skulle rösta på, den andra (SKOP) ställer frågan om vilket parti som väljaren tycker bäst om. Att rödgröna leder inför valåret med ca 4 – 5 procent är inte bara skönt utan även totalt nödvändigt tror jag av två anledningar.

För det första för att vi behöver fallhöjd inför valrörelsen. S tappar nästan alltid runt 3 procent under själva valmånaden. Jag är långt ifrån säker på att moderaterna kommer att göra samma tapp, även om de brukar, under samma period. Så fall höjd kan behövas. För det andra är det idag osäkert vad som händer om SD blir vågmästare. Reinfeldt kan ju lugnt sitta och vänta på en misstroende omröstning och får inte rödgröna egen majoritet ja då kanske det inte går att avsätta honom.

Idag startade även provvalet för Mp Stockholm. För er medlemmar är det bara att följa instruktionerna i utskicket och gå in och rösta. Under en kort framtid kommer ni även att kunna få tycka till kring kommunpolitiskaprogrammet genom samma verktyg.

Tillsist kan vi konstatera att Sverige inte kom till VM och troligen kommer DIF också att åka ur.

, ,

1 kommentar:

Tony sa...

Nu ska vi väl inte ge upp det där med DIF alla redan. Kvalplatsen finns ju trots allt inom räckhåll...