onsdag, augusti 23, 2006

23 augusti

25 dagar kvar

En härlig dag tog sin början redan på morgonen då det började med att jag blev utskälld, igen. Det är sådana härliga grejer som gör att man känner sig än mer peppad för att driva det här partiet framåt. Framför allt eftersom utskällningen verkade bygga på en ganska tun och subjektiv argumentation. Konsekvensen blev i alla fall att det inte blev någon valstuga utan att jag istället satt och höll god min på kansliet hela dagen (istället för halva som tänkt). Nåja, jag saknade inte saker att göra, så varför inte.

Annars präglas nog min vardag mest av tankarna kring att Johanna ska flytta till helgen. Jag försöker väl vara så opåverkad jag kan inför denna förändring men visst kommer det att vara jobbigt. Jag har liksom vant mig vid att hon alltid finns där varje dag. Men efter rallar tiden så är jag ju i och för sig ganska van vid avståndsrelationer. Men jag kommer att sakna henne. Inte ens Johan och en kall Leffe kommer att kunna ersätta att ha henne hos sig varje dag.

KD gjorde ett härligt utspel om att de vill sänka kommunalskatten. Det har jag väldigt svårt att se att vi skulle kunna gå med på. Det var inte ens en fråga i samband med det kommunala handlingsprogrammet. Faktum är att jag misstänker att detta skulle kunna vara en fråga som skulle få Mp Borås att bytta majoritet om inte M och KD backar. Vi vill satsa, det är den politik som vi kommer att driva under nästa mandat period.

Måste ju snacka lite om borgarnas valmanifest när jag ändå är igång, det kom ju idag. Maud såg väldigt nöjd ut med att fått igenom en hel miljösatsning, och Göran Hägglund verkade tycka det var ok att det inte blev något återinförande av kyskhetsbältet. Men det mest spännande var nog att efter löftena från både centern, kd och fp om höjda studiemedel så blev resultatet ingenting. Tusen kronor i skattesänkningar till dem som har jobb, inga mer pengar till studenter eller pensionärer. De nya moderaterna är väldigt lika de gamla

2 kommentarer:

Fredrich Legnemark sa...

jomen...det viktiga är ju att de är så eeeeeeeniga...

mycket skrik och lite mjölk sade tanten som mjölkade katten?

lennart andreasson sa...

Förstår att du kommer sakna Johanna! Du får väl titta över till dina grannar på torget om du behöver lite tröst eller uppmuntran.

Jag är inte överraskad över utspelet från Kd och moderaterna, de har ju samlat in ladorna några år. Nu satsar dom på att det ska bli skördetid!

Även om vi tvingas "träta" i BT tror jag inte vi skulle ha några större problem att samsas om en vettig majoritet. Det som pågår är snart historia och förhoppningsvis går vi mot ljusare tider.