tisdag, augusti 01, 2006

Av en händelse

Råkade jag passera min gamla husvagn i helgen, där kom jag över en bok som någon ljusdalsmiffo som lånat den lämnat kvar. Boken var i alla fall Stigh Larssons män som hatar kvinnor. Jag måste erkänna att jag sällar läser deckare, men av någon anledningen så började jag i denna bok. Och som ett spännande sidospår i boken kom han in på ämnet kring journalister i allmänhet och framför allt ekonomijournalister.

Och visst har mannen helt rätt, ekonomi journalister är tillsammans med sportjournalister de sämst journalister som finns i hela världen. För av någon anledning är det så att inom dessa områden finns inga som helst skyldigheter att ägna sig åt undersökande journalestik, utan man kan nöja sig med att rapportera siffror och tabeller. Vilket vem som helst kan ta reda på ändå.

Jag är inte intresserad om att AIK vann en match, jag är intresserad om varför de nu, eventuellt vann en match. Och hade jag haft telia aktier så skulle jag inte vilja veta hur lurad jag blivit idag, utan snarare få reda på varför jag blivit så lurad.

Och vems liv påverkar egentligen av att Dow Jones har gått upp eller ner, eller att kronan stärkts fem öre? Jag kräver rättning.

2 kommentarer:

Johanna sa...

helt rätt, ekonomijournalisterna är de dummaste!!!!!

A-ekonomi, eller tv4 det spelar ingen roll. De är lurade så in i helsike och det lurar med att låta viktiga över att de långa och korta räntorna är oförändrade, tre dagar i rad!

Fy fan, bort med dem!!
Johanna

Johan sa...

A-ekologi vore ju inte helt fel...