torsdag, augusti 24, 2006

24 augusti

24 dagar kvar

Till skillnad från igår så har den här dagen var lugn. Inga utskällningar och faktiskt inte heller så mycket att göra. Vilket faktsikt är ganska bra, de är vid de tillfällen som man får möjlighet att höja blicken lite och titta på de framtida projekten.

Det kom en RUAB idag som vissade på ledning för S, V, och Mp. Men siffrorna kunde varit bättre 4,6. Jag har hela tiden trot på att vi ska kunna göra ett rekord val i år, men visst har jag också börjat tvivla. Men hela tiden när man talar med folk känns det fortfarande bra. Men det där lyftet som jag hoppades på, med ett resultat uppemot 7 eller 8 procent verkar avlägset. Det som var spännande med RUAB ver just det att den peka på låga siffror för alla små partierna och det är kanske inte så konstigt det har varit mycket s mot m under den senaste tiden. Om den utvecklingen håller i sig så kan tiondelarna börja betyda mycket.

Det är en av anledningarna till att jag inte riktigt förstår taktiken från C och KD, som allians partier blir det väldigt mycket svårare för dem att profilera sig.

Tillsist vill jag flagga för att det snart är dags att återigen beskriva valrörelsen utifrån mitt fyrahundrameterslopps perspektiv.

Spänningen ökar.....

1 kommentar:

Tony sa...

Ruabs mätningar brukar pendla ganska starkt från gång till annan. Den mätning som brukar ligga någorlunda jämnt från gång till annan, är faktiskt Skop, som dock är bland de minsta undersökningarna.

Jag tror vi ligger på ungefär 5% i opinion just nu, vilket är ca 1,5% högre än motsvarande period för fyra år sedan. Då ökade vi en dryg procent till valdagen, och det finns inget som säger att vi inte kommer göra det nu också...

Jag tror definitvt på ett valresultat på omkring 6%, och hoppas att vi når mitt mål på 7,3%.

Är dock relativt nöjd, så länge vi kommer över 5%...

m v h Tony