tisdag, december 19, 2006

18:51

Nu börjar jag bli trött på alvar, debatten går in på sin tioende timme.
Hamnade i den gamla trötsamma diskussionen kring vad man ska rösta för och inte. Vi röstar för majoritetensbudgett, det är det som vi kommit fram till. Klart att det finns yrkanden från oppositionen som jag gärna hade velat rösta ja till. Men faktum kvarstår att det inte är så det fungerar.
Tänk om vi suttit i majoritet med S och V hade de tyckt att det va ok att vi röstade för friskolor? Skulle inte tro det.
Sd har fortfarande inte sagt någonting.

4 kommentarer:

FredrichL sa...

mja, jag som trodde att man röstade utifrån övertygelse?

Johan sa...

nåväl, fredrich. som deltagare i en majoritet röstar man, ifall man har någon hyfs i kroppen, för majoritetens förslag i sin helhet. ifall nu inte majoriteten kommit överens om något annat. så skulle vi gjort oavsett vilka vi satt med. det är en fråga om pålitlighet.

FredrichL sa...

Ja..och nej!
Alltså, det beror ju på vilken typ av mandat man valts på, man kan ju inte vara hur pragmatisk som helst och dagtinga med de frågorna som man faktiskt valdes på, det vore ju orimligt och skulle underminera ens trovärdighet.

För att vara individualister så håller ni iallafall ganska stenhårt på den demokratiska centralismen, inga avvikelser från "majoritetslinjen".

Det finns saker man kan kompromissa om, men till syvende og sidst så har man blivit vald under vissa premisser. Jag skulle nog ex hellre bli av med kroppsdelar än att sabba arbetsrätten, eller ställa mig bakom kristdemokratisk familjepolitik, hade jag varit miljöpartist hade jag inte släppt en jävel över bron vad det gäller miljöfrågor (Det skulle jag förvisso inte göra som vänsterpartist heller)

Ja jösses, detta blir en meningsfull mandatperiod om samtliga majoritetspartiernas medlemmar blint ska rösta för förslag oavsett kvalitet.

Med andra ord är debatt futilt, till ingen nytta? Vi skulle egentligen lika gärna kunna tala ner i ett avloppsrör eller till en hög med tegel.

Vi skulle kunna reducera budgetdebatten till:
Ordförande:Antar ni budgeten i sin helhet
Majoriteten:Ja
Oppositionen:...

Och sen går alla hem och vi kniper igen i fyra år.

Johanna Falk sa...

JA, och tänk va mkt pengar man skulle tjäna in!! Skicka ut alla handlingar via mail eller brevutskick, det skulle nog inta bli dyrare än alla arvoden.

Mp är riktigt budgetmedvetna:)

Annars är min absoluta favvo (ironi)numera cecile tenfjord-toftby. hennes inlägg i talarstolen är så pinsamma att jag var tvungen att hålla för ögonen och låtsas att jag var på en annan plats än fulmöktigeläktaren. Hua!