onsdag, augusti 30, 2006

30 augusti

18 dagar kvar

Idag har varit en spännande dag på många sätt. Dagen började redan på natten med att jag i princip inte sov någonting. Ligger och tänker för mycket, framför allt på jobb. Men en sak är skönt och det är att det inte finns så mycket tid för gnäll längre, nu är det bara att köra på helt enkelt.

Klockan kvart i nio på morgonen så kom Bo-Lennart så åkte vi runt till alla förtidröstningslokaler, samtidigt som Heiti och Johan gjorde starka insatser på detta ner på stan. När vi kom till trandared hände en spännande sak, för där var det nämnligen två personer som kommit och vill rösta på S, men S hade inte lagt ut några namnade sedlar så de två röstande lomade hem igen lite sura och griniga. Jag försökte skoja lite och säga att de kunde rösta på oss istället eftersom vi hade namnade sedlar, men de verkade inte nappa på det heta erbjudandet.

Efter lunch drog sedan en häftig cirkus med nycklar till fd socialistiska folkrepubliken nya bergsbo igång. Som slutade med en jäkla farande i bil fram och tillbaka över staden av undertecknad.

Sen hände kanske dagens mest spännande detalj, cissi ringde och talade om uppgifter som hon fått fram rörande de försvunna studentmagisinen. De visade sig att de hamnat på Viskastrandsgymnasiet. Hur går det till? Miljöpartiet i Borås = viskastrandsgymnasiet.

Härligt värre.

måndag, augusti 28, 2006

28 augusti

20 dagar kvar

Min ambition om att skriva något varje dag nu den sista tiden inför valet gick i stöpet pga brist på internet uppkoppling. Men nu är jag tillbaka från stockholm och tillbaka på kontoret. Det är ganska mycket att göra just nu. Husshållsutskicken ska ut, det kommer att brinna i knutarna för de utskick som ska via posten. Men jag kommer väl i alla fall att bli av med dem från kansliet imorgon, alltid något. Jag kan nu mera säga att jag är en varm anhängare av att sälja ut posten till högstbjudande. Någon mindre service inriktad organisation får man leta efter.

Sedan har vi det här med riksturnen som hänger över mig, men så fort jag blir av med den så kommer livet att kännas mycket bättre. Men snart börjar nästa problem, distrubutionen av valsedlar till alla lokaler för förtidsröstningen, och planeringen inför valdagen. Aldrig har 20 dagar kännts som så lång tid.

Men på fredag kommer johanna hem igen, längtar.

söndag, augusti 27, 2006

25 augusti

23 dagar kvar

Det är långa dagar nu får jag säga. För visst, även om det inte varit väldigt mycket att göra på jobbet idag, så är Johannas flytt ett projekt som läggs på utöver den vanliga tiden. Imorgon bär det av till Stockholm. Jag måste erkänna att det är lätt att göra jämförelsen med förra året, då en flytt till Stockholm inträffade vid ungefär samma tidpunkt. Denna gång är det inte jag som flyttar, men det kanske det egentligen inte var förra gången heller.

Lennart Andreasson och jag har börjat utveckla någon form av relation där vi står bredvid varandra på torget. Placeringarna av valstugorna är helt klart gynnsam för våran del. Symboliken blir att vi spelar på samma planhalva som S och V, egentligen hade jag kanske velat ha en stuga på ett helt annat torg om symboliken skulle ha blivit mer tydlig. Men visst det känns bättre till vänster än till höger. Idag sa Lennart att han och några till i V suttit och bockat av i vårat handlingsprogram saker man kunnat gå med på att genomföra. Det hade tydligen varit ganska mycket. Sen hade han ytterligare påpekat att han tycker det är dags för majoritetsbyte.

- Säga vad man vill om ert handlingsprogram, men det är inte borgerligt!

Att fastighetsskatten skulle bli en sådan jätte i valrörelsen var det nog ingen som hade tippat på, men de olika buden hit och dit gör att frågan verkligen kan få en plats i valet som den inte förtjänar. Men en sak är bra med att frågan antagligen kommer att hjälpa fram KD. Om KD går framåt i lokalvalet så kommer man att göra det på Vägvalets bekostnad. Ett drömscenario vore att vägvalet åkte ur fullmäktige, eftersom det aldrig hänt att ett lokalt parti som åkt ur fullmäktige lyckats ta sig tillbaka in.

Som sagt, 23 dagar kvar, sen ska jag sova.

torsdag, augusti 24, 2006

24 augusti

24 dagar kvar

Till skillnad från igår så har den här dagen var lugn. Inga utskällningar och faktiskt inte heller så mycket att göra. Vilket faktsikt är ganska bra, de är vid de tillfällen som man får möjlighet att höja blicken lite och titta på de framtida projekten.

Det kom en RUAB idag som vissade på ledning för S, V, och Mp. Men siffrorna kunde varit bättre 4,6. Jag har hela tiden trot på att vi ska kunna göra ett rekord val i år, men visst har jag också börjat tvivla. Men hela tiden när man talar med folk känns det fortfarande bra. Men det där lyftet som jag hoppades på, med ett resultat uppemot 7 eller 8 procent verkar avlägset. Det som var spännande med RUAB ver just det att den peka på låga siffror för alla små partierna och det är kanske inte så konstigt det har varit mycket s mot m under den senaste tiden. Om den utvecklingen håller i sig så kan tiondelarna börja betyda mycket.

Det är en av anledningarna till att jag inte riktigt förstår taktiken från C och KD, som allians partier blir det väldigt mycket svårare för dem att profilera sig.

Tillsist vill jag flagga för att det snart är dags att återigen beskriva valrörelsen utifrån mitt fyrahundrameterslopps perspektiv.

Spänningen ökar.....

onsdag, augusti 23, 2006

23 augusti

25 dagar kvar

En härlig dag tog sin början redan på morgonen då det började med att jag blev utskälld, igen. Det är sådana härliga grejer som gör att man känner sig än mer peppad för att driva det här partiet framåt. Framför allt eftersom utskällningen verkade bygga på en ganska tun och subjektiv argumentation. Konsekvensen blev i alla fall att det inte blev någon valstuga utan att jag istället satt och höll god min på kansliet hela dagen (istället för halva som tänkt). Nåja, jag saknade inte saker att göra, så varför inte.

Annars präglas nog min vardag mest av tankarna kring att Johanna ska flytta till helgen. Jag försöker väl vara så opåverkad jag kan inför denna förändring men visst kommer det att vara jobbigt. Jag har liksom vant mig vid att hon alltid finns där varje dag. Men efter rallar tiden så är jag ju i och för sig ganska van vid avståndsrelationer. Men jag kommer att sakna henne. Inte ens Johan och en kall Leffe kommer att kunna ersätta att ha henne hos sig varje dag.

KD gjorde ett härligt utspel om att de vill sänka kommunalskatten. Det har jag väldigt svårt att se att vi skulle kunna gå med på. Det var inte ens en fråga i samband med det kommunala handlingsprogrammet. Faktum är att jag misstänker att detta skulle kunna vara en fråga som skulle få Mp Borås att bytta majoritet om inte M och KD backar. Vi vill satsa, det är den politik som vi kommer att driva under nästa mandat period.

Måste ju snacka lite om borgarnas valmanifest när jag ändå är igång, det kom ju idag. Maud såg väldigt nöjd ut med att fått igenom en hel miljösatsning, och Göran Hägglund verkade tycka det var ok att det inte blev något återinförande av kyskhetsbältet. Men det mest spännande var nog att efter löftena från både centern, kd och fp om höjda studiemedel så blev resultatet ingenting. Tusen kronor i skattesänkningar till dem som har jobb, inga mer pengar till studenter eller pensionärer. De nya moderaterna är väldigt lika de gamla

tisdag, augusti 22, 2006

22 Augusti

26 dagar kvar.

Det regnar, oväntat eller hur. Jag förstår inte hur en så strålande sommar kan bytas mot ett sånt skit väder så fort. Över en natt blev det bara höst. Jag vet inte om jag verkligen fick vara med och rösta om den övergången.

Det känns lite fel att sitta utanför valstugan och jobba på datorn. Men det finns heller inte riktigt något alternativ. Men visst det är ju inte direkt så man inbjuder till väljar kontakt. Å andra sidan kan man fråga sig vilka som är väljare överhuvudtaget just nu på torget i Borås. De enda jag ser är samma gamla kommunpolitiker som ståt här de senaste valrörelserna (inkl jag själv). Det säger kanske i och för sig en del om de nya moderaterna, jag tycker mig nämnligen känna igen dem från tidigare.

Något som duggar lika tät som regnet just nu är väljar barometrar. Den senaste var ganska spännande får man säga. Vänstern fick helt plötsligt under 4 procent. Det blåser medvind nu för borgarna. Det är bara att hoppas att vi kan lyckas mobilisera våra väljare. Själva fick vi 5,3 vilket är helt ok. Men visst har man börjat bli bortskämd. För min del kommer det att krävas ett valresultat över 6% för att jag ska vara helt nöjd.

Nu ska jag försöka ägna mig åt att prata med folk också, det kanske inte vore så dumt.

måndag, augusti 21, 2006

21 Augusti

27 dagar kvar

Är tröt och ganska onyckter. Den här dagen har varit extremt påfrestande rent metalt. Jag hade alltså först en hel dag med gustav fridolin på besök vilket skulle avslutas med att han och peter wahlbeck hade möte på tant grön. Dessutom hade jag möte med min arbetsgivare (mitt sista, och hur skönt det känns kan jag inte ens börja beskriva).

Det har, som sagt, varit en hård dag. Och det lär inte bli så himla mycket roligare imorgon. Kolockan 10 ska valstugan öppnas.

Det här med monarki kanske hade sina poänger ändå.

söndag, augusti 20, 2006

20 Augusti

28 dagar kvar.

Gårdagen bjöd på både det ena och det andra får man säga.

Sveriges "näst yngsta pensionär", mer känd som Bosse Ringholm (om det är någon som undrar så är alltså sveriges yngsta pensionär Tomas Östros), var i stan för att presentera socialdemokraternas valmanifest. Ett dokument som jag i efterhand undrar om han överhuvudtaget hade läst. Det handlade nämnligen till mycket stor del om moderaternas politik och inte om sossarnas politik.

Jag har inte heller lyckats hitta något i BT:s nätupplaga kring besöket. Jag vet inte om det var så att BT inte vill ta sig ut ur redaktionen en sådan regning dag men tydligt var att något storslaget mediadrag kring Bosses besök verkar det inte ha blivit. Och antalet allmänhet på denna tillställning skulle nog gått att räkna på ena handens fingrar.

Annars var nog det mest överraskande som hände att jag blev utskäld för något jag gjort för ett år sen. Ska inte gå in på detaljer kring denna händelse men det var väldigt överraskande.

Idag är valstugan stängd men imorgon är det full fart. Gustav Fridolin och Peter Wahlbeck kommer till Tant Grön för att sköra politisk stand up, det ska bli riktigt roligt. Hoppas att det kommer en del folk. Studenterna kommer till Borås också imorgon, så dagen måste nästan börja redan klockan 8 med flygbladsutdelning utanför högskolan.

Och dessutom har Mp väst möte. Mycket på en gång alltså.

Så det blir mycket förberedelse arbete idag. Men lite helg får man väl försöka ha.

Jag vill avsluta med att tacka Solveig Kjörnsberg för uppmärksamheten kring min blogg. Jag hade aldrig kunnat göra det utan dig.

lördag, augusti 19, 2006

19 Augusti

29 dagar kvar

Tröt som vanligt. Undrar om jag är tröt för att jag har mycket att göra, eller om jag alltid har mycket att göra för att jag alltid är tröt.

Just nu skulle tröttheten kunna förklaras av tiden på morgonen. Om inte allt för länge borde jag vara i valstugan. Sossarna har lyckats med att bjuda in både Bo Ringholm och Nagil Pekul på samma dag. Jag har förberett studiemedelsflygblad som jag tänkte dela ut till förbipasserande ungdomar på idag.

Efter valstugan kommer det att bli en del skrivande som också måste göra.

Men klockan sju ska jag och johanna samt mina föredetta grannar gå och äta, det ska bli roligt.

tisdag, augusti 15, 2006

Ända in i kaklet?

Jag är tröt. Det är mycket att göra. Denna valrörelse blir min död.

tisdag, augusti 01, 2006

Av en händelse

Råkade jag passera min gamla husvagn i helgen, där kom jag över en bok som någon ljusdalsmiffo som lånat den lämnat kvar. Boken var i alla fall Stigh Larssons män som hatar kvinnor. Jag måste erkänna att jag sällar läser deckare, men av någon anledningen så började jag i denna bok. Och som ett spännande sidospår i boken kom han in på ämnet kring journalister i allmänhet och framför allt ekonomijournalister.

Och visst har mannen helt rätt, ekonomi journalister är tillsammans med sportjournalister de sämst journalister som finns i hela världen. För av någon anledning är det så att inom dessa områden finns inga som helst skyldigheter att ägna sig åt undersökande journalestik, utan man kan nöja sig med att rapportera siffror och tabeller. Vilket vem som helst kan ta reda på ändå.

Jag är inte intresserad om att AIK vann en match, jag är intresserad om varför de nu, eventuellt vann en match. Och hade jag haft telia aktier så skulle jag inte vilja veta hur lurad jag blivit idag, utan snarare få reda på varför jag blivit så lurad.

Och vems liv påverkar egentligen av att Dow Jones har gått upp eller ner, eller att kronan stärkts fem öre? Jag kräver rättning.