onsdag, augusti 29, 2007

Messing får spö i metro

Idagens metro kan man läsa en, för ovanvlighetens skull, mycket spännande krönika. Kort sammanfattat kan man säga att den går ut på att personer från Hällefors är tröga eftersom de tydligen alltid hamnar långt under medel i försvarsmaktens tester. Att dessa till väldigt stor del görs på män problimatiseras inte i krönikan. Ulrika Messing är från Hällefors och därför tillsammans med det faktum att författaren inte kan förknippa henne med några frågor gör att hon är trög.

Krönikan skapar en del frågetecken i min hjärna?

Frågetecken 1: I lumpen får man göra begåvningstest, men systimatiserar verkligen försvarsmakten dessa siffron på detta sätt? Om i fall ja, varför? Vad hamnar männen från Rottne? En gång var det en finsk statsvetare som skrämde upp en jävulsk debatt inom akademin för att han jämförde IQ test mellan I och U länder. Detta skulle ju vara nått liknande dock utan rasistiska undertoner.

Frågetecken 2: Ska en politikers storhet mätas utifrån dess förmåga att bli förknippad med enskilda frågor. Det kan man tycka men min magkänsla säger mig att en person blir inte invald i S vu utan att göra något rätt. Messing har nog bara skitit i att ta cred. Om man tittar på det från andra hållet. Är det någon som hört om nån messing skandal?

Inga kommentarer: