måndag, augusti 27, 2007

Spännande debatt

Satt idag en stund och lyssnade på Uppsalas fullmäktige debatt, som förövrigt inte är ett dugg bättre än Borås debatten om någon nu skulle undra. Men under debatten om Johan Lundqvist interpellation om varför äldrenämnden hade avskaffat alla skrivningar i uppdragsplanen till produktionsnämnden för vård och bildning (namnen på uppsalas nämnder är verkligen helt galna) om att särskilt beakta äldre invandrares situation hände en del helt klart spännande saker.

När Johan Lundqvist går upp och säger att det argument som majoriteten använder för att ta bort dessa skrivningar, nämligen att alla ska ha samma vård, låter väldigt lik det argument Sd:s Joakim Larsson brukar använda. Gustav von Essen tyckte detta var oerhört oförskämt att försöka få Kd att framstå som liknande Sd. Joakim Larsson tyckte dock inte detta var så jobbigt utan gick snabbt upp i talarstolen och erkände att han nog kunde skrivit von Essens interpellationssvar själv.

Jobbigt värre för von Essen. Men inget är så dåligt som inte kan göras värre tänkte von Essen. Så när diskussionen går över till att handla om för och emot kundval, säger von Essen följande om att kundval ger valfrihet:

.."om man istället föredrar en rund och glad Chilenska som tar hand om en så kan man välja det"

Inte bara lyckas von Essen avslöja sig unkna högkatolska kvinnosyn i detta inlägg utan frågan som måste ställas är: om man kan välja en rund och go chilenska kan man då även vilja att slippa en ful och tråkig iranier, kurd, turk eller svensk. Kanske någon skulle starta det "helsvenska" hemtjänst företaget.

Nä von Essen jag tycker du ska gå och dra nått gammalt över dig.

1 kommentar:

Ilona sa...

Du var nog inte kvar när von Essen bestämt avvisade att något gemensamt med vänsterpartiet hade kristdemokraterna visst inte. Tror faktiskt att det upprörde honom mer än att bli ihopföst med sverigedemokraterna.

Chilenskan var inte von Essens första sexistiska uttalande och knappast det sista heller.