söndag, juli 16, 2006

Bliv vid sin läst

Det är kul det här med yrkestitlar på kommun valsedlarna. Miljöpartisterna har och har haft en del personer som haft en del roliga titlar. Eller vad sägs om "renägande it-same" eller "nyfiken grön" den senare gick dock inte igenom valmyndighetens granskning inför detta valet. Man måste nämnligen stå som ett yrke. Det kan faktiskt tyckas lite konstigt att just "nyfiken grön" försvann eftersom Miljöpartisten Kaija Olausson i Stockholm får stå som lycklig eller att Christoffer Ödman från samma stad står som arbetstidförkortare.

Ett annat roligt fenomen är folk som hittar på eller kraftigt förvanskar yrkestitlar. En kompis mamma och aktiv i KPML(r) från Växjö stod som administrationspersonal på sin lista i valet 1998 när hon egenltligen var rektor. Ett annat exempel är sossen Viktoria Palm från Stockholm som står som barnskötare, något som hon, enligt rixlex (riksdagenslexikon), vikarierade som 1991 - 1994. Innan hon började studera. Det gäller att hålla klassperspektivet levande i politiken.

2 kommentarer:

Anders Wallner sa...

Det är vanligt att sossarna krampaktigt håller kvar vid sina tidigare titlar, som t ex busschaufför. (Mp: Titel på valsedeln falsk marknadsföring (Sydsvenskan).

helgonblomma sa...

tja, jag står som "arbetssökande akademiker" iaf :)

//Helgonblomma