måndag, juli 03, 2006

Måndag morgon

Måndag morgon, egentligen faktiskt tredje dagen som jag är här på politiker kollot på Gotland, humöret är inte på topp. Varför tänker jag inte gå in på här men man skulle kunna säga att med vissa vänner behöver man inga fiender.

Men nu till något annat, nämligen själva Almedals grejen, för det första är det ganska komiskt att vi står här och delar ut material till varandra här. Typ 90% av alla som är här tillhör en politisk eller ideologisk organisation av något slag. Att cirkulera flyers till varandra känns lite onödigt om jag ska vara ärlig. De som är frälsta är redan frälsta, och de som inte är det kommer inte att bli det.

SSU:arn är bästa på att dela ut lappar, de är fan typ överallt i Visby. I alla fall igår var de över allt. Så de är nog de som gör av med mest papper på ingenting.

Men Görans tal igår var en tankeställare, varför talar killen så mycket om Miljö. Hans väljare bryr sig inte, hans partikamrater bryr sig inte, de tillresta SSUarna bryr sig i och för sig men de är, tyvärr måste jag säga, ganska marginaliserade i sammanhanget av Görans valtaktiska upplägg. Men så kom Ulf Söderström in och faktiskt löste denna gåta.

Göran vill helt enkelt ha upp Miljöfrågan i debatten, även om han vet att det gynnar oss. Därför att det mest missgynnar borgarna. Om miljöfrågorna blir viktiga i valrörelsen kommer borgarna att tappa mer än vad sossarna. Och de som vinner, dvs vi, kommer att stödja hans egna block.

Snyggt och smart. Och jag måste säga att oavsätt om det är Göran eller Anders Wijkman som ger oss en hjälpande hand så bryr jag mig faktiskt inte, jag är tacksam för både och.

1 kommentar:

helgonblomma sa...

SSU:arna var ju också över 1000 stycken :)
//helgonblomma