lördag, juli 22, 2006

Moderaterna påväg mot ett vinnande koncept?

Så satt man här framför datorn i godan ro, det var ju till och med helg och allt, och hade det trevligt. Men tyvärr gjorde jag misstaget att läsa debatt sidorna på Boråstidning, vilket jag inte skulle ha gjort. Där publiceras nämnligen ett flagrant på hopp på Miljöpartiets politik i allmänhet, men framför allt på de på det politiska samarbetet med socialdemokraterna.

Jag måste säga att jag inledningsvis blev förvånad. Att moderaterna på detta sätt inbjuder till debatt med lilleputt partiet Mp. Men det är naturligtvis inte det som man egentligen är ute efter. Man vill sno röster från de sossar som starkt ogillar sammarbetet med mellan S och Mp. Och vem vet, med den taktiken skulle man nog kunna få både kommunalråden i Malmö och Göteborg att rösta på M.

Apropå Moderernas valtaktik så verkar detta valet utgöra en tillbaka gång till gamla tiders valstrategier. I förra, och inte så framgångsrika valet, testade man ju faktiskt möjligheten att tala om vilken politik som man fakitiskt ville föra. Nu mera gör man som tidigare, man försöker genom skrämselpropaganda tala om hur hemskt det kommer att bli om S vinner valet, hur höga skatterna kommer att bli, hur många arbetslösa som kommer att finnas och nu mera alltså hur mycket miljöpartistisk politik som kommer att föras.

Det kommer att bli en hård valrörelse i år, det är i alla fall säkert.

1 kommentar:

Tony sa...

Haha, läsvärt inlägg!!!