torsdag, juli 20, 2006

Grön första elva

Idag har jag av någon obscen anledning lyckats komma till jobbet redan vid den okristliga tiden 08.00. Detta faktum kan ha att göra med att jag gick och la mig redan klockan 22.00 igår, jag börjar bli smått orolig för att jag håller på att genomgå någon slags borgerlig förvandling.

Nåja, i alla fall, denna tidiga närvaro på min arbetsplats, som dock kommer att gå lika ouppmärksammad som alla mina sena ankomster eftersom jag är lika själv här som en gran i Saharaöknen, gör att jag känner att jag har tid att lägga ut texten kring något jag tänkt på ett tag (en annan fördel med att vara själv är att man kan sitta på jobbet och lyssna på ”de lyckliga kompisarnas hit – gå dit kuken pekar” utan att någon klagar). Nämligen vilken kapacitet har egentligen de gröna laget i Borås nu när kampen om fullmäktige, region och riksdagsplatserna drar igång på riktigt alvar?

Här kommer en analys av det gröna laget inför årets valrörelse, håll tillgodo.

In: Tomas Eriksson, Johan Hellström (mf), Heiti Ernitz(b), Sofia Rönnbäck (anf), Thony Andreasson (anf).

Kommentar: De gröna har utnyttjat silly season på ett strålande sätt och gjort klart med flera tunga nyförvärv.

Ut: Inge Petterson (anf)
Kommentar: Kom aldrig riktigt till sin rätt i den gröna elvan trots skickliga dribblingskonster och fräcka dragningar, De gröna var mer behov av en lojal ”target player” inför årets säsong.

Målvakt
Tony Johansson

Kommentar: Stor och stark målvakt, tung i luftrummet, placeringssäker, med god över blick av spelet och god förmåga att förutse motståndarnas nästa drag.

Backlinje
Bo-Lennart Bäcklund

Kommentar: Mittback och en person som verkligen kan förtjäna epitetet ”vattenbärare”, gör ett stort och tungt jobb i det tysta.

Göran Larsson

Kommentar: Inlånad från Lidköping, stark och brytningssäker, De grönas egen Johan Cruyff med förmåga att spela på flera olika positioner i laget. Stor medial lyskraft.

Kjell Johansson

Kommentar: Rutinerad back med erfarenhet från flera års spel i de högre divisionerna. Har inför årets säsong beslutats sig för att ta en mer framskjutande roll i De gröna laget.

Heiti Ernitz

Kommentar: Kanske något av årets rookie i De gröna, har en mycket spännande säsong framför sig där det handlar om att infria högt ställda förväntningar.

Mittfält

Tomas Eriksson

Kommentar: Stark defensiv kreativ mittfältare som gärna tar egna initiativ högre upp i banan, De grönas svar på Kim Källström.

Eva Theén Johansson

Kommentar: Den kanske viktigaste kuggen i De grönas lag, rutinerad och med mycket skin på näsan en nyckelspelare inför årets säsong.

Johan Hellström

Kommentar: Extremt offensiv mittfältare, som gärna på egenhand bryter in i straff området för att komma till avslut, arbetsvillig och löpstark.

Anfall

Lise Nordin

Kommentar: Snabb och mycket målfarlig centertank, kommer snabbt till avslut och fruktad för sin förmåga att alltid hitta målet även i trängda situationer.

Agnes Sandstedt

Kommentar: Arbetsvillig, löpvillig och talangfull höger anfallare, lika bra på att bryta in i straff området som att servera inlägg. Kommer vara en av de viktigaste aktörerna för De gröna under lång tid framöver.

Staffan Falk

Kommentar: Gammal trotjänare som har haft förmågan att bara bli bättre och bättre för varje år. Går in i årets säsong med höga förväntningar men har också mycket att leva upp till.

Avbytare:
Sofia Rönnbäck
Thony Andreasson
Pembe Gengoglu

1 kommentar:

Anonym sa...

DU ÄR SÅ ROLIG!!!