lördag, december 02, 2006

Heartfields landing

Sitter och tittar på vita huset trots att jag borde partiarbete. Men huvudet känns som gele så det blir inte så mycket gjort. Inte så mycket vettigt skrivet heller. Jag har nu kommit halvvägs in i säsong tre av vita huset och det börjar dra ihop sig till primär val i de olika delstaterna.

Det betyder att valrörelsen har börjat. Amerikaner gillar till skillnad från oss svenskar när saker och ting avgörs med enorma startsträckor, valrörelser inget undantag. Jag tror dock, och detta försöker jag med en dåres envishet övertyga min käresta om, ganska mycket att lära om amerikaner när det gäller att driva valrörelser. En av dessa saker är att man redan väldigt tidigt måste börja göra de strategiska dragen för en valrörelse.

Och i föra valet var jag inte ens medlem fören halvvägs in i mandatperioden så jag tänkte börja lite tidigare den här gången, typ nu....

Med att ringa johan....

Han svarade inte....

3 kommentarer:

Johan Hellström sa...

Om jag är den Johan med vilken Johan avses blir jag lätt upprörd över din förvisso ganska fina dramaturgiska fint.

Du visste att jag var på jobbet i eftermiddags - dessutom, du ringer väl alltid på mobilen?

Jag finns alltid redo för dej. Låt inte dina bloggläsare tro något annat.

Johanna Falk sa...

Om partiarbete ska bli en enda lång valrörelse kommer politiken att bli en enda lång säljarstrategi med ett enda intresse: att vinna val. Genom den förändringen förloras viljan och tron på att skapa ett annat samhälle. Att jobba med politik handlar om viljan att vara lyhörd för att förstå och förändra människors livsförhållanden utifrån en ideologisk övertygelse. Politik handlar också om makt och demokrati och om fördelningen (omfördelningen) av samhällets resurser.

Din käresta vägrar att se politiken genom Vita husets perspektiv. Hon jobbar hellre i hemtjänsten för att få inspiration till politiska förändringar.

Joakim Larsson sa...

Så roligt, älska vita huset :) Och man behöver ju inte kalla det valrörelse, det är ju kontakt med väljarna, och visst det kan man kalla försäljarstrategi eller så kan man kalla det demokrati.