onsdag, april 18, 2007

Men man ska ju ha lite roligt med

Idag lämnade Sd i Borås in en motion om att de invandrare som inte klarar ett språktest inte ska få delta i cermonin som välkommnar dem som nya medborare i Sverige. För det första visst jag inte att vi hade en sådan, men om, så undrar jag om följande person hade kvalat in.

2 kommentarer:

Johanna Falk sa...

Jo, det finns en sådan mottagning.

Det är en fruktansvärd motion. Att lära sig ett språk kan vara jäkligt svårt. Det går inte att bara läras i ett klassrum man måste få tid att lära sig tala i olika sammanhang och dessutom tar det olika tid för olika människor.

Sd:s förslag är så jäkla dumt. Och egentligen helt ointressant. Vi måste jobba med att inte diskriminera människor med utländsk bakgrund. Då ger vi människor nya möjligheter att jobba och att lära sig språket. Att jobba mot diskriminering och rasism är det viktiga!

Jag undra hur lätt Petsäll hade för språk i skolan. Jag hade jäkligt svårt för franskan, och skulle vbehöva mycket stöd och uppmuntran för att våga testa och utmana mina språkkunskaper.

En mottagning i samband med medborgarskapet kan vara en sådan mottagning!

Snälla Boråsare, gå inte på Sd:s totalt snedvridna argumentering. Vi ska jobba för integration tillsammans och inte genom att utestänga och dela upp människor i vi och dem.

Johanna Falk sa...

Och dessutom hur kan vi villkora människors jurisiska rätt att bli svenska medborgare genom att någon ska avgöra om människor kan skilja mellan en och ett i tillräckligt stor utsträckning.

Visserligen skulle jag vilja uppvärdera språkämnen på högsklan men de juridiska argumenten i detta fall väger tyngre.