onsdag, april 25, 2007

Vårflamman bör läggas ner

2005 fick jag förtroendet av Mp Borås att för första gången företrädda partiet i offentliga sammanhang, nämnligen i gymnasienämnden. Eftersom jag inte var från staden och ganska ny i allmänhet beslutade jag mig för att besöka samtliga kommunala gymnasieskolor, en efter en. När jag kom till Sven Eriksson fick jag möjlighet att träffa en av representanterna för skolans elevråd, och dessutom ett nummer av vårflamman, som den såg ut då. Jag kan säga att det inte var en speciellt inbjudande syn ens då.

Nu har diskussionen kring tidningen kommit ut i media, elevkåren skyller på traditioner, skolledningen tar avstånd. Jag skulle egentligen vilja ta sympati för eleverna. Tyvärr tror jag att en majoritet av skolans elever kommer att uppfatta detta som ännu ett angrepp från en vuxenvärlden med moralistisk livsinställning. Men faktum kvarstår hade någon av dessa annonser publicerats på en annonstavla eller i någon dagstidning så hade debatten pågått resten av året.

Eller vad sägs om den här?

6 kommentarer:

Johan sa...

2005 var visserligen ett tag sedan, men nog borde du minnas att nämnden heter utbildningsnämnden.

Anne-Marie Ekström sa...

Ännu en gång måste jag hålla med dig Tomas.

Anonym sa...

Skolan heter Sven Eriksonsgymnasiet och tidningen heter Vårflamman. Din blogg bör för övrigt läggas ner då du publicerar en sexistisk annons som du dessutom inte har tillstånd till. Pinsamt...

Anonym sa...

din fule fan, skaffa ett liv!!!!!!

Anonym sa...

Varför bryr du dig, du kommer och förstör en bit av vår skolas anda och sammahållning, du kan ju kolla med de mängder av teknister som skolan har gett ifrån sig genom åren och se vad de säger, skaffa dig ett liv!!!!!!!!

Anonym sa...

Nöööt, ge fan i det!