tisdag, april 17, 2007

Reflektion :

Jag ska säga som det är, jag gillar navelskåderi. Och bland de viktigaste saker som en navelskådande person gör är att analyserar och pekar ut olika perioder i sitt eget liv. Gärna i realtid så att ett minimum av perspektiv finns. I andan av detta vurmandet för navelskåderiet så känns det på sin plats att sammanfatta tiden här i Bleking, nu när den börjar gå mot sitt slut. Så här kommer den, topp sex listan över sjukast grejer som hänt på detta projekt under min tid här. Jag har själv inte deltagit i någon av dem men känner ändock att jag vågar gå i god för dem allihopa.

Plats 6 – Att ta en öl eller två efter jobbet

Att gå ut och ta en öl efter jobbet är ett nöje för många person runt om i världen, framför allt om det är fredag och man vill känna in helgen. Så även här nere, problemet är bara att man ska upp samma tid dagen efter och jobba, eftersom ingen är här om de inte jobbar.

Så en dag gick tre unga män ut efter jobbet. En av dem som kör maskin i egen regi tog med sig stora spenderbyxorna innan han gick ut. Första bjöd han alla sina arbetskamrater på mat inklusive öl. Sen kom det in fyra rundor med 6cl shots, innan det var dags att gå till nästa ställe. Som ni förstår ser det redan ganska illa ut. Väl på nästa ställe dricks typ tre rundor öl, innan en av de andra deltagarna får för sig att beställa in ett helrör; kostnad ca 800 svenska kronor. Som tur väl är dricks endast en tredjedel av detta innan sällskapet går till nästa ställe. Där händer det dock inte så mycket, klockan två går alla hem. Eller åker taxi snarare.

Klockan 8 nästa morgon kommer en fjärde person och hämtar övriga som inte direkt är i arbetsfört skick. Sen ägnas resten av dan åt att åka runt och parkera bilen på olika ställen innan alla åker hem klockan två och går och lägger sig.

Plats 5 – att tala är silver att tiga är…

Den här historien har redan skrivits om på min blogg. Förstagången, i somras, när jag åkte hit för att jobba hamnade jag tillsammans med en pratglad typ som gillade att avslöja saker om sitt privatliv. Det tog fyra timmar för vederbörande att tala om för mig att han haft analsex med sin fru två veckor efter det att hon fött deras första barn. Jag dömer ingen, men vissa saker vill jag inte veta.

Plats 4 – förvaltandet av gemensam egendom

I oktober hade en bil precis skickats till verkstaden och fått nya dubbdäck. En av projektets stjärnlirare skickas dit för att hämta bilen. Som ni som har egen bil vet, måste man ta det försiktigt till att börja med när det gäller dubbdäck eftersom dubbarna annars kan lossna. Personen som hämtar bilen börnar (småländsk översättning av engelskans burn) ut från verkstaden på ettan, trycker i tvåan och slirar ute på gårdsplanen. Väl framme på etableringen kunde den församlade skaran räkna till i genomsnitt tre dubbar på varje däck.

Plats 3 – misslyckat practical joke

Ungefär vid fem års ålder slutade det att vara roligt när folk fes högt och ljudligt. I alla fall en person på jobbet tycker dock fortfarande vid 45 års ålder att detta är roligt. Eller i alla fall fram till dess att han istället för att fisa i frukost matsalen, sket på sig.

Plats 2 – mindre lyckade raggningsrepliker

Det händer att vissa personer ibland beslutar sig för att stanna kvar över helgen trots att de inte jobbar. Om det nu är så att man har långt hem. En lördag morgon har en person just fått en leverans med öl, levererat av de inhyrda tyska kontaktledningsarbetarna som gärna förser hela projektet med smuggelsprit. Vilket gör alla glada utom killen som tidigare brukade få leverera Bollnäskvartingar till alla på jobbet. Men i alla fall klockan elva på morgonen har vederbörande tagit sig halvvägs igenom sitt flak.

En kvinnlig person i 40 års ålder går då förbi på väg mot toaletten. Personen som dricker öl tycker att vederbörande ser vacker ut och beslutar sig för att manifestera detta genom att säga:
”Vill du få se en riktig arbetarkuk så kan du gå in och lägga dig i min husvagn så kommer jag snart”

Förutom att repliken inte gav önskat resultat så tog kvinnan ganska illa vid sig. Och eftersom hon var gift med hela projektets chef så kan man säga att resultatet inte lätt vänta på sig.

Vad kan då toppa detta…..

Plats 1 – att avslöja sig för chefen

En annan person än den som nämns på plats fem, men som också kör grävmaskin beslutade sig för att vara hygglig mot sin varnartiga bror och låta honom jobba ett par veckor under sommarruschen. Efter jobbet beslutar sig personen för att åka hem till nord Norge där han kommer ifrån och spendera de pengar han tjänat. Sagt och gjort hyr han en bil i Karlshamn och uppger då projektets adress som sin hemadress.
Väl i Norge går allt som på räls förutom att det är dyrt i Norge. Och när han ska åka hem beslutar han sig för att göra vad man i Norge kallar ett ”pumpestick” dvs tanka utan att betala. Men även till Norge så har faktiskt övervakningskameran uppfunnits så efter någon vecka kommer det ett fint litet inkassokrav till projektetskontor där vederbörandes bil, samt personen själv framgår tydligt på bil, samt en fet räkning och en kopia på polisanmälan. Stabilt…
Om det är någon som fortfarande undrar varför jag är glad att sluta så är det bara att ringa.

3 kommentarer:

Johan Lundqvist sa...

Liknande rapporter från din nya arbetsplats undanbedes! ;-)

J

anli sa...

I feel for you. Deeply.

Borriz sa...

Angående "pumpestick":

http://pastan.nu/sharedmedia/pastan/blog/37/12/95/106/20080525/roc_20080529_big.gif