fredag, januari 25, 2008

Uppsala Air ljuger som en häst travar

Eftersom Uppsala Air egna rapport ännu inte har hunnit landa i min brevlåda på kommunen så får jag hålla mig till de uppgifter publicerat i dagens UNT. Och på bara den korta text som skrivs där måste jag införa två alvarliga invändningar som Uppsala Air naturligtvis känner till mig inte vill tala om för medborgarna i Uppsala.

För det första säger man att rapporten bygger på en sammanställning av försvarsmaktens ansökan. Denna ansökan är ju ännu inte färdig och kommer antagligen inte bli så fören en bra bit in i mars då Uppsala kommuns miljökontor fortfarande inte lämnat in sitt svar till försvarsmakten om hur de ställer sig till projektet. I det preliminära svar som nämndens AU behandlat framgår det dock tydligt att det råder stora oklarheter kring de uppgifter som försvarsmakten producerat. Tidigast i början av mars kan vi förvänta oss en faktisk ansökan.

För det andra säger Uppsala Air att de som flyger från Ärna bara ska använda den senaste nya och allra bästa miljötekniken. Det finns ingen möjlighet för Uppsala Air att ställa krav på flygbolagen vilka plan de ska flyga med. De kan dock ställa tarifferna på ett sådant sätt att det blir dyrare att landa med vissa plan. Tror ni att Uppsala Air kommer göra detta ifall ekonomin tryter vilket den lär göra, framför allt om bolagets uppgift om att den totala flygtrafiken i mälardalen inte ska öka.

4 kommentarer:

Mattias Sjölund sa...

En rättelse: Det står att flygplatsen skall använda den senaste och bästa miljötekniken. Att rapporten är en sammanställning av Försvarsmaktens ansökan hindras inte av det faktum att Försvarsmakten ännu inte lämnat in den, vi är delaktiga i framtagandeprocessen av uppgifter till den och vet därför status. I övrigt får jag översända mina komplimanger för din imitation av Lemon Lyman!

Företagare i Uppsala sa...

En reflektion
Vad för företag är igentligen Uppsala Air AB och hur styrs det?
Oavsett om man är för eller emot en etablering av civilflyg på Ärna så ser det oerhört märkligt ut att bolagets styrelse kan tillåta en vd basunera ut bolagsinformation blandat med personligt tyckande. Vad är bolagets policy och vad är privata åsikter?

Är verkligen styrelse eller alla aktieägare medvetna om vad som pågår?

De som är emot en civilflygplats kan knappast få en mer tacksam motståndare som skiner av dåligt omdöme.

Mattias Sjölund sa...

Företagare i Uppsala=R. Bladh

Några verkliga förslag, eller fortsatt anonym?

Anonym sa...

Hello, і think thаt і sаw you ѵisіted mу web sitе thus
i came tо “return the favor”.I am attеmptіng tο finԁ things
tо enhаnce my website!I suppoѕe itѕ
ok to use а fеw оf уouг іdeаѕ!
!

my website: payday loans