fredag, januari 30, 2009

Jan Björklund får rätt

Personligen tvivlar jag inte på att det just är så som skolverket säger, att svenska elever idag presterar sämre nu än för 10 – 15 år sedan i en rad olika ämnen. Frågan av central betydelse är varför. Min förklaring bygger handlar om två faktorer som radikalt ändrat sig sedan 1991, då de mättningar som rapporten avhandlar börjar.

Den första faktorn är att en genomsnittlig svensk skolklass har blivit betydligt mer hetrogen idag än vad det var för bara kanske 10 år sedan. Detta i sin tur påverkar saker som studivana hos föräldrar, hur länge man befunnit sig i det svenska skolsystemet samt språkkunskaper.

Den andra faktorn är att medlen inte har ökat i den takt som behoven har ökat.

Huruvida skolpolitiken i form av betyg, elevinflytande och pedagogik har varit felaktig eller rätt och riktigt kommer vi kanske aldrig att få veta. Det är nog helt enkelt en fråga om människosyn och ideologi.

Spotify = Napster?

Jag vet att jag är gammal. Så gammal att jag kommer ihåg när det här med nedladdning började bli hett. Då hette den stora jätten Napster som IFPI efter flera års processande lyckades stänga ner. Sedan dök det upp lite pseudovarianter i form av Bearshare och Limewire, innan Piratebay tog över nedladdningsmarknaden och IFPI fick börja processa igen. Så när Spotify kom kändes det ju ganska fresh, ingen nedladdning, inga virus varningar, helt lagligt samt nästan gratis. Nu verkar det osäkert om framtiden för denna verksamhet. Antingen har Spotify lagt upp musik de inte har rätt till eller så vill bolagen ha mer för den musik som Spotify erbjuder.

När ska musik industrin vakna? Inse att folk inte är beredd att betala 200 spänn per skiva. Nittionio kronor i månaden var och är ungefär vad jag tycker en tjänst som Spotify kan vara värd, punkt. Blir det dyrare kan jag lika gärna fortsätta ladda ner musiken. Men girig vill ha mer, så har väl världen alltid fungerat annat jag. Så nu är frågan om Spotify ska hamna på kyrkogården bredvid Napster eller fortsätta att rädda en otacksam skivindustri.

torsdag, januari 29, 2009

Uppsala garnison läggs ner

Vet inte om jag ska se det som någonslags ödets nyck att det på min näst sista dag i Uppsala så skriver Mikael Oscarsson i Svd att Uppsala garnison nu läggs ner. En nedläggning av Uppsala garnison skulle även med mycket stor sannolikhet betyda spiken i kistan för Ärna flygplats och för planerna med civilflyg där. Denna historia som varit min en följetång under hela min tid i Uppsala har därmed antagligen kommit till ett avslut, precis som min tid hos denna mycket trevliga Mp förening.

onsdag, januari 28, 2009

Kampanj bidrag

Idag gav jag mitt första bidrag till en politisk personvalskampanj. Jag gav det under bordet kan man säga, även om det egentligen var tvärsöver bordet.

Stor nyhet utan innehåll

Idag skrev de fyra borgerliga på DN debatt om att de var överens om regionsfrågan. Jag skulle kunna börja med att göra en lång utläggning kring att detta inte borde ha publicerats på debattsidan utan på nyhetsplats. Men tendensen att debattartiklar numera ska vara nyheter och inte debatt låter jag stå okommenterad tillsvidare. För vad värre är, är att de fyra får media plus många andra, att tro att de kommit överens om någonting överhuvudtaget.

Överenskommelsen innebar för det första att Skåne och Västra Götaland blir permanenta. Ja, vad skulle annars ha hänt. Skulle regeringen sagt något annat skulle det blivit uppror i dessa landsändar. Viljan att avskaffa landsting finns idag endast bland moderater i riksdagshuset, knappast någon annanstans.

Den andra delen av uppgörelsen innebar att Gotland och Halland får bli egna regioner. På båda dessa ställen fanns ingen legitimitet för ett beslut i någon annan riktning. Men i alla andra frågor duckar regeringen. Ska mitt älskade Kronoberg tillsammans med Blekinge bli en del av öst Danmark? Ska Kalmarlän splittras? Ska det bildas en region Svealand eller ska Uppsala inkorpereras i Stockholm? Stora frågor som kräver svar, men knappast från den regering vi har idag.

tisdag, januari 27, 2009

Råttan i pizzan

Alla känner säkert till fenomenet råttan i pizzan, dvs historier med allmänt ursprung som på något sätt blir betraktade som sanning. Det har alltid ofta hänt nåns kompis kompis som därmed inte går att spåra. Faktum är att den politiska världen inte är befriade från denna typ av historier. Och en av de mer underhållande är att Jocke Berg inför valet 1998 skulle ringt sossarna i Stockholm och erbjudit sig en gratis konsert. Första ombudsmannen som då var gammal facksnubbe tackade artigt nej och vände sig sedan till sin kollega och sa.

- Det var nån Kent som ringde och ville spela för oss, har du hört talas om honom?

måndag, januari 26, 2009

Miljö & Opinion igen

Henric Oscarsson svarade idag på sin blogg angående en kommentar jag gjort där om miljö som valfråga under kristider, som jag tidigare bloggat om. Här nedan kommer svaret.


Hej! (kunde inte lämna kommentar på din blogg, jag var nog för mångordig :)

Du är lite för ivrig när du tror att tillväxt/ekonomi-hänsyn och miljöhänsyn skall förändra sin plats på dagordningen på bara några månader. Om den här krisen blir som under 1990-talet, vilket mycket tyder på, så talar vi i så fall om processer som tar många många år.

Miljön var den viktigaste frågan på dagordningen i valet 1988. Sedan dalade den kraftigt under de 5-8 år som följde för att sedan parkera kring 15 procent som ansåg miljön var ett viktigt samhällsproblem (under perioden 1995-2005 ansåg t ex svenskarna att flykting/Invandring var ett viktigare sh-prob än miljön). Den här typen av strukturella förändringar kommer, OM de nu upprepas, alltså att ta väldigt mycket längre tid. Stödet för partiet mp tycks vara alltmer frikopplat från den generella miljöopinionen. Annars skulle mp för länge sedan ha varit historia (!?). Frågan är om miljöhänsyn är något vi anser oss "ha råd med" när det är goda tider, men prioriterar ned när andra kortsiktigt materiella behov är svårare att tillfredsställa. En del talar för det. Men som jag också sagt tidigare: bara för att det historiskt funnits negativt samband mellan miljöhänsyn och tillväxt/ekonomihänsyn behöver det inte nödvändigtvis vara så i framtiden. Utrymme för politisk kamp om de här sakerna finns alltid :)

den 25 januari 2009 16:11

Den objektiva journalistiken

Igår satt Elisabeth Höglund i agenda och beklagade sig för att den objektiva journalistiken inte fick nått utrymme i klimatfrågan. Huruvida det var klimatförändringen i sig eller att människans påverkan på den som hon ifrågasatte framkom inte riktigt, antagligen båda. Men det här med objektiv journalistik är intressant. Jag tänker här nedan ge prov på en av de få varianterna av just detta som jag faktiskt känner till.

Elitserien

2009-01-24

Frölunda-HV71

5-4

Färjestad-Timrå

6-3

Djurgården-Brynäs

2-1

Rögle-Skellefteå AIK

1-2

Luleå-Södertälje

5-0

Modo-Linköping

1-3


 

Följande nyhet talar om att en rad händelser har ägt rum och resultatet av dem. Ingen tolkning eller annat subjektivt, utan bara så här gick det. I just detta sammanhang gillar jag verkligen den objektiva journalistiken. Den normala sportjournalistiken är nämligen så jävla dålig. För att ta ett exempel så kan det sägas att DN skrev på första sidan efter elitserie premiären att den som vill se hockey i Stockholm ska åka till Södertälje. Södertälje ligger idag sist i tabellen med så där tio poäng upp. Det saknas helt enkelt inom sport världen möjligheten att ge korrekta prognoser kring framtiden och därför kan man helt enkelt nöja sig med resultatet.

Men inte ens jag kan man påstå att följande nyhetsförmedling ger hela bilden av de rapporterade förloppen. Inte kan jag härifrån dra slutsatsen att Dif vann pga att domaren visade ut två Brynäs spelare med tre minuter kvar av matchen. Poängen är naturligtvis att så fort man vill beskriva nått mer än ett konkret mätbart resultat så blir beskrivningen subjektiv.

Frågan är bara vad journalister ska ägna sig åt. Om 90 – 95 procent av alla de forskare som sysslar med klimatforskning säger att klimatet på jorden blir varmare och att mänsklig aktivitet påverkar detta i någon form, ska vi då fortsätta debattera det i all evighet eller gå vidare och granska vilka partier som har en politik för att hantera frågan eller vilka metoder som kan tänkas fungera? För min del tycker jag nämligen att finns ganska många rent objektiva exempel i form av smältande glaciärer mm för att rent objektivt konstatera att nått håller på att hända. Men, ingen skulle nog vara gladare än jag om det verkligen blev en politisk debatt kring klimatfrågan, för just enigheten är nog det som haft störst effekt på att hålla tillbaka mitt partis opinionssiffror.

söndag, januari 25, 2009

Och ytterligare lite mer opinion

Alliansen tar in lite till är budskapet för dagen, igår var det tvärtom. Men Henric Oscarsson skriver idag på sin blogg att avståendet ser ut att krympa om vi tittar på den stora bilden men att takten kanske avtar. Och det låter väldigt troligt. Att få människor att byta block är ett stort steg att ta rent mentalt och de som byter block först är de mest lätt övertalade sedan blir det svårare och svårare. Mitt stalltips är en seger för S, Mp och V i valet med runt 2 – 3 procent enheter. I vilket fall är det trevligt att S nu är nere på normala nivåer i mätningarna igen.

Ännu mer opinionsmätningar

Efter mitt blogg inlägg igår om att Mp visar starka siffror kommer idag ytterligare en mätning där nivån kring 6 % befäst. Jag vet att vid den här tiden runt förra året så var det fler än jag som var fundersamma kring varför Mp stora ryck aldrig kom. Med klimatfrågan högst upp på dagordningen så hade vi nog förväntat oss att nu ska vi äntligen kunna bli ett 10 – 12 % parti. Men sanningen är nog att det är lite svårare än så.

Det stora avtrycket som klimatfrågan gjort är att det kopplat samman miljöfrågorna med samhällsbyggnadsfrågorna på ett betydligt tydligare sätt. Miljö går därmed från att bli en "mjuk" fråga med fokus på omsorg om djur och natur till ett "hård" fråga kring byggande, bostäder och trafik. Om denna sammankoppling mellan denna typ av frågor betyder att Mp också kan få ökad trovärdighet inom de "hårda" frågorna återstår att se, men jag tror det finns stora möjligheter.

lördag, januari 24, 2009

Mp visar starka siffror i svåra tider

Den eminenta statsvetaren Henric Oscarsson skrev för ett tag sedan på sin blogg kring att nu när det var kris skulle miljön sjunka som en sten bland viktiga frågor i folks medvetande. I detta sammanhang är det spännande att se att Mp i två institut idag visar siffror över 7 procent, och sällan under hösten och våren har varit under 6. Kan detta betyda att klimatfrågan gör att miljö denna gång inte sjunker som fråga trots finnanskris eller beror det på att Mp lyckats vinna trovärdighet i andra frågor. Helst skulle jag vilja fråga Henric själv.

Att tänka positivt

Den som tittade på handbollen idag fick ingen glad upplevelse, sällan har ett svenskt lag spelat så dåligt när det gällt som mest. Men inte hänger vi läpp för det för igår hände ju en grej som vägde upp det hela och mer därtill. Blondinbella åkte ur lets-dance.

fredag, januari 23, 2009

Varför har vi inget ABF?

Igår tog min kära sambo med mig på en ABF föreläsning kring den ekonomiska krisen. Föreläsarna bestod av Lena Sommerstad, Björn Elmbrant och Sandros Scocco. Fantastiskt att få ta del av en initierad diskussion kring den ekonomiska utvecklingen under senare delen av 1900-talet och förklaringen till krisernas uppkomst samt eventuella lösningar. Även om jag inte delar de två förstas tro på politikernas och delvis politiken möjlighet att styra utvecklingen bort från kriser och konjunktursvängningar. Var det intressant att höra.

Däremot hade Sandros Scocco en mycket intressant idé kring att lägga in även tillgångsinflation som en del av riksbankens inflationsbekämpningsmål som jag tyckte var väldigt intressant. Konsekvensen skulle framför allt synas på bostadsmarknaden där detta skulle ha en starkt prisdämpande effekt på bostadsprisernas utveckling genom antagligen ganska kraftigt höja räntor. Problemet som han beskrev det är att med dagens låg räntepolitik blir det överhuvudtaget väldigt svårt för yngre människor att ta sig in på bostadsmarkanden överhuvudtaget.

Det är synd att denna typ av mer djupsinniga ekonomiska diskussioner dock sällan får rum inom Mp.

torsdag, januari 22, 2009

Ingen högoddsare direkt

Att Tomas Bäl…förlåt Östros skulle kommentera alliansen utspel idag kring paket för att vända konjunkturen med att det var för litet och för sent var ju föga oväntat. Det är väl ungefär det som Östros säger varje gång. Själv mins jag 1994 när GP stod framför en sunkig overhead och rakt upp och ned presenterade ett tiotal åtgärder för att få Svensk budget i balans. Jag önskar att den rödgröna koalitionen kunde göra samma sak nu. En enkel presentation med skarpa förslag, istället för nonsens kritik.

onsdag, januari 21, 2009

Hoppas ni aldrig hittar henne

Radio Blekinge rapporterar nu att den 17 flicka som riskerar utvisning till Kroatien tillsammans med sin misshandlande pappa nu har gått under jorden. För min del kan jag bara säga att hon är välkommen att komma hem och gömma sig hos mig när som helst. Hoppas de aldrig hittar henne.

http://www.sr.se/blekinge/nyheter/artikel.asp?artikel=2582193

tisdag, januari 20, 2009

Mp Bloggarna säger sitt, men är de representativa?

Medlemsomröstningen har precis börjat och de enda tecknen på himlen kring hur det ska gå i denna omröstning kan bara fås genom att studera olika Mp aktivas bloggar. De bloggande personerna får därmed förmånen att vara de som presenterar mellantider när det gäller hur det ska gå för de olika kandidaterna. Baserat på dessa skulle i så fall listan antagligen se ut så här: Zaida, Carl och Isabella. Men nu är inte bloggarna partiet. Och det finns styrkor och svagheter hos många av kandidaterna.

För Zaida är naturligtvis den stora styrkan att hon faktiskt har gjort en riktig kampanj samt att hon är stark i Stockholm, men att nå ut till the average medlem i typ Svenljunga kan bli svårt. Men de är kanske inte heller lika benägna att rösta. Till Zaidas stora fördel måste också tillskrivas förmågan att omge sig med rätt personer för att driva kampanj. Däremot lär det inte bli så många röster bland ja sägarna från medlemsomröstningen.

Bland dessa hittar vi dock Carls starka grupp vilka framför allt torde finnas i Göteborg och på de mindre orterna. Det kommer att bli viktigt för Carl att se till att dessa verkligen röstar. Till hans fördel finns dock det faktum att ingen man kandiderar emot honom. Skulle Ulf exempelvis kryssa sig förbi är frågan om denne inte skulle ställa sin plats till förfogande.

Isabellas nackdel är att hon inte varit med i partiet så länge och är ganska okänd men å andra sidan så kan hon sin fråga kring mat och fiske väldigt bra och jag tror att många uppfattar henne som ett fräscht namn.

Jag tror dock att det är mellan dessa tre det står. Per G kan möjligen komma upp några placeringar å andra sidor ligger bilkörnings historier honom i fatet. Den sista intressanta frågan är om en av de mest tongivande personerna i hela EU debatten under 2008, Christian Valtersson ska lyckas ta sig in på listan. Det kommer helt klart att bli spännande.

måndag, januari 19, 2009

Rösten är lagd

Ja då har man röstat då. Även om valberedningens förslag är reativt bra var det ändå vissa förändringar som jag ville göra. Och i alla fall en person behöver nu en röst mindre för att kryssa sig in på listan och en annan har kommit en röst närmare att komma upp på valbar plats.

Lycka till allihopa.

(förutom en som jag olyckligtvis inte får stryka)

Måste erkänna

att jag inte trodde Hamas skulle acceptera eldupphör. Ibland är man glad att man har fel.

söndag, januari 18, 2009

Smart drag! till vilken nytta?

Den ensidigt deklarerade vapenvila av Israel ska framför allt ses som ett sätt att vinna propaganda kriget mot Hamas. Frågan är bara av vem man ska vinna stöd och för vilket syfte? I vår trygga västvärld är det naturligtvis lätt att säga att Hamas nu får skylla sig själva eftersom de fortsätter med att skicka in raketer till Israel och att palestinierna i Gaza får skylla sig själva för att de inte kastar ut Hamas. Men oavsätt vad man tycker om Hamas så är de den motståndsrörelse som finns i Gaza och den rörelse som folk kommer att söka sig till för att göra motstånd mot angriparen Israel. Hamas har egentligen inte så mycket val, om de bara skulle sagt att de också accepterar vapenvilan skulle detta uppfattas som ett tydligt nederlag. Konsekvensen kan nu mycket troligt bli att Israel tar de fortsatta raketerna som förevändning för att marschera än längre in i Gaza och omvärlden kommer att tiga still eftersom Hamas hade chansen till att skapa fred om de bara hade velet.

Vilka blir då konsekvensen på längre sikt? Gaza kommer att bli allt mer isolerat, en humanitär katastrof kommer att vänta om det inte längre blir möjligt att smuggla varor från Egypten in i Gaza. Och i förlängningen går det att se många skräck scenarier. En sak är säker, detta elände är inte över än.

lördag, januari 17, 2009

11 § Underrättelseskyldighet vid felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen

Anf. 88 HELENA RIVIÈRE (m) replik:
Herr talman! Ja, jag anser att bidragsbrott är värre än skattebrott. Skattebrott stjäl ingen annans pengar, men det gör bidragsbrott.

Stört löjligt

Kom igen nu Litorin, rusa ut från riksdagssalen, vad är det för trams. Farsan Ballo ska lära dig hur man ger igen på riktigt. Därför kommer här en text från en av de borgerliga Sveriges största lyriker, från den tiden han kallade sig Doktor WC och hade sällskap med Gurra G och Pedda P. Från dessa rader är det bara att citera frisk nästa gång Luciano är elak.

Du är en pajas och du luktar illa
när du rör din mun står skunken stilla.
Jag applåderar ditt sätt att vara
en utav dom få riktigt oanvändbara
organismer som existerar.
Ett toffeldjur skäms för vad du presterar.
Du är vämjelig på ett härsket sätt
tillochmed Martin Ljung skulle gå upp i falsett
om han såg dig, för du är ett under
av vidrighet i dina bästa stunder.
Du får hästar att skälla och hundar skenar,
du är sånt som man hittar när man vänder på stenar.
En byrålåda drar bättre skämt,
och ändå tycker lådan det är oförskämt.
Du är usel, trög, debil och beklämmande,
att umgås med en cyckelpump känns inte längre främmande.

*Sug sug sug sug på den*
och där går du och tror att du är populär
men egentligen tycker vi alla så här..
*Sug sug sug sug på den*

Du är en böld på samhällskroppen,
du har verkligen nått den allra djupaste botten.
Man häpnar varje gång man minns
att en sån som du överhuvudtaget finns.
Du bara måste ge din kropp till forskning - skänk den!
så kan dom äntligen studera den felande länken
mellan slagg och träck i en fadd förening,
du ger ordet "äckel" en lägre mening.
Det väller upp när man ser din person,
det sväller upp som en rutten bit bröd i hon.
Alla får en krypande känsla
av att inte längre trivas med att kalla sig mänska.
Du liknar inte nått
även om man mäter i elefantmannenmått.
Jag skulle hellre lägga mig som leverpastej
på janne Tollarparns macka än att vara med dig.
Du är en flopp, en propp i ett avlopp, en nitlott,
med dig som referens blir det plötsligt skitgott
med muffins från Luthers dagar
mot att vara som du finns det säkert lagar
Du är montruöst, odiös.
Jag skulle hellre låta Karelin gå lös
på min pung med en hovtång
än att tänka ditt namn en enda gång.

*Sug sug sug sug på den*
Där går du omkring i din enfaldighet
och tror väl att du är det bästa vi vet.
*Sug sug sug sug på den*
Kolla i spegeln och säg vad du ser,
är det du eller en tallrik med pölsa som ler?
*Sug sug sug sug på den*
*Sug sug sug sug på den*
*Sug sug sug sug på den*

torsdag, januari 15, 2009

Borgarnas ekonomiska politik

Är det mer oansvarigt att i kristid inte vilja sänka eller alternativt till och med att höja skatten mot än att låta staten gå med underskott? Bara en fråga i all enkelhet.

onsdag, januari 14, 2009

Mulla Omar

Jag vet inte hur många av er, som precis som jag, hade det tveksamma nöjet att lyssna på Muhammed Omar i Studio 1 igår. Aldrig någonsin har en person sjunkigt så snabbt i mina ögon. Missförstå mig inte, jag är verkligen ingen fan av israel eller dess apartheid politik. Men att därifrån ta steget att försvara Hamas eller avrättandet av homosexuella i Iran är steget väldigt långt. Det blir ett väldigt stort problem om de enda åsikterna som man ska kunna ha kring olika utrikespolitiska frågorna i landet är att blint försvara den ena eller andra sidan. För mig är liv heligt, och alla människor lika värda. Mänskliga rättigheter och etiska principer om rätt och fel måste vara universiella. Man kan inte, som Omar, påstå att Iran visst respekterar mänskliga rättigheter eftersom de definierar dessa rättigheter på ett annat sätt.

Rätt är rätt och fel är fel, punkt.

tisdag, januari 13, 2009

Innebandy från helvetet

Jag har ont i mina skinkor och jag har ont i mina ben. Jag som trodde att några vändor i bassängen skulle göra mig mer förbered inför årets säsong av riksdagsinnebandyn men inte då. Idag spelades dessutom en av de längsta enskilda matcherna som spelats under min tid som tisdagsspelare. Istället för att gå till fem slutade matchen 14 - 12 eftersom man måste vinna med två mål, 50 min för en match.

I vilket fall har mitt nya liva börjat bra, nytt jobb och 5000 m i bassängen sedan nyår.

måndag, januari 12, 2009

Att uppnå sina drömmars mål

För verksamhetsåret 2008 ställde Gröna Studenter upp målsättningen att vi skulle öka till 450 medlemmar. Nä året summerades hade vi uppnått precis det antalet medlemmar. Vid kongressen 2007 beviljades GS 5% av partiets mandatstöd i bidrag för att kunna ha ett kansli och en egen anställd. Ökningen av medelmssiffrorna visar att detta inte varit förjäves.

Under 2009 är målsättningen att fortsätta ökningen och komma upp till 700 medlemmar. Nu kör vi. Full fart!

söndag, januari 11, 2009

Det här med Ad-sens

Jag fattar inte riktigt hur det fungerar. Om jag fattar det rätt kommer numera google att publicera små annonser längst ner på min blogg. Varför skulle jag då tycka att det var roligt? Främst av nyfikenhet tror jag. Jag vill se om det verkligen fungerar. Om det verkligen är så att jag skulle kunna få nån krona genom att nån trycker på annonsen. Men om någon skulle göra det så lovar jag att alla pengar som kommer oavkortat ska gå till gröna studenters valrörelse. Man får tydligen inte trycka själv. Men den som vill lämna ett bidrag, om än så lite, så är det bara att trycka.

Men det finns säkert nån del av avtalet som gör att google behåller hela intäckten själv. Om det är nån som har fler upplysningar om hur detta med Ad-sens fungerar så bara upplys mig genom att lämna en kommentar.

Studiebesök på nya jobbet

Igår hade Gröna Studenter Centrala Arbetsgrupp möte, under en fullspäckad dag diskuterades massor av saker varav tyvärr allt för få konkret hade med politik att göra. Men intressant och trevligt var det ändå.

Efter mötet passerade jag på att gå förbi Mp Stockholms rum på kansliet och gjorde flera viktiga betraktelser inför framtiden. Jag provsatt min framtida stol, inspekterade min telefon samt provlåg soffan med tillhörande filt. Jag ska dock erkänna att en viss nervositet känner jag inför det nya jobbet men det ska bli väldigt spännande. Målsättningen är tydlig över 15% i valet 2010 i Stockholm.

Mycket jobb och mycket roligt är vad jag förväntar mig av de kommande två åren.

fredag, januari 09, 2009

Lite hjälp tack

Jag undrar om det finns någon kunnig människa som skulle vilja ta sig ann denna lila anspråkslösa blogg. Jag har visserligen haft svårt att skriva under en ganska lång tid men jag tänkte att det nog blir bättre om jag kunde få igång lite skojiga funktioner så som att se hur många som besöker den och hur de hittade hit osv. Vill nån sen göra om layouten så ger jag fria händer. Om någon känner att de vill göra världen en tjänst - lämna en kommentar nedan.

Smala perspektiv

Enligt reporten på programet STIL (i P1) så ligger Årstaberg utanför Stockholm.

Fakta:
Årsta berg är andra pendeltågstationen söder ut från Stockholm.
Från Årstaberg kan jag ta tvärbanan till Liljeholmen, ligger det då också utanför Stockholm?

Frågor:
Är STIL Sveriges mest Stockholms centrerade program?
Varför sänds det då inte i P5?