tisdag, januari 20, 2009

Mp Bloggarna säger sitt, men är de representativa?

Medlemsomröstningen har precis börjat och de enda tecknen på himlen kring hur det ska gå i denna omröstning kan bara fås genom att studera olika Mp aktivas bloggar. De bloggande personerna får därmed förmånen att vara de som presenterar mellantider när det gäller hur det ska gå för de olika kandidaterna. Baserat på dessa skulle i så fall listan antagligen se ut så här: Zaida, Carl och Isabella. Men nu är inte bloggarna partiet. Och det finns styrkor och svagheter hos många av kandidaterna.

För Zaida är naturligtvis den stora styrkan att hon faktiskt har gjort en riktig kampanj samt att hon är stark i Stockholm, men att nå ut till the average medlem i typ Svenljunga kan bli svårt. Men de är kanske inte heller lika benägna att rösta. Till Zaidas stora fördel måste också tillskrivas förmågan att omge sig med rätt personer för att driva kampanj. Däremot lär det inte bli så många röster bland ja sägarna från medlemsomröstningen.

Bland dessa hittar vi dock Carls starka grupp vilka framför allt torde finnas i Göteborg och på de mindre orterna. Det kommer att bli viktigt för Carl att se till att dessa verkligen röstar. Till hans fördel finns dock det faktum att ingen man kandiderar emot honom. Skulle Ulf exempelvis kryssa sig förbi är frågan om denne inte skulle ställa sin plats till förfogande.

Isabellas nackdel är att hon inte varit med i partiet så länge och är ganska okänd men å andra sidan så kan hon sin fråga kring mat och fiske väldigt bra och jag tror att många uppfattar henne som ett fräscht namn.

Jag tror dock att det är mellan dessa tre det står. Per G kan möjligen komma upp några placeringar å andra sidor ligger bilkörnings historier honom i fatet. Den sista intressanta frågan är om en av de mest tongivande personerna i hela EU debatten under 2008, Christian Valtersson ska lyckas ta sig in på listan. Det kommer helt klart att bli spännande.

1 kommentar:

Tony sa...

Håller med om att Zaida, Isabella och Carl verkar vara dem som har störst chans. Själv ska jag sätta ett kryss för en person betydligt längre ner på RVB- förslaget, men i övrigt är jag rätt nöjd med förslaget, som det blev.

Kul att du börjat uppdatera bloggen igen, Joshie!