söndag, mars 19, 2006

Hat och blod

Gör det faktum att jag har svagheter mig automatiskt till en sämre människa?

Naturligtvis är det så, frågan är ju en anning retorisk i sin karaktär. Men vad jag menade i detta fallet om det även innebär att jag är en människa mindre värd att tycka om. Och det tycker jag faktiskt inte.

Den av mina karaktärsmässiga svagheter som lätt hamnar i fokus är just nu är mitt behov av att ha någon annan att dela bekymmer och glädjeämnen med, kanske mest bekymmer. Denna förmåga gör även att jag har en klar tendens att förstora upp saker i mitt liv, göra relationer till olika människor mer betydelsefulla än vad de egentligen är.

Gör detta mig till en sämre människa?

Nej, men klart mindre atteraktiv. Men det är så det är och jag kan nog aldrig göra något åt det så det är väl bara hoppas att jag tillsist hittar någon för vilket detta inte är något problem.

När jag satt och lyssnade på radion på vägen hem intevjuades både Olle Svalander och Fredrik Virtanen om sitt blogande. Olle Svalander är personen som står bakom pseudonymen Mats Hård vars bok innehåller ett fantastiskt citat "jag förstår livet genom att förstå fotboll" han förklarade detta citat med följande beskrivning "livet är så obegripligt att jag inte förstå någonting, men fotboll kan jag förstå" och så känner jag med. Men att därifrån gå till att förklara hela sitt lev genom fotbollstermer kanske är lite väl drastiskt, men humorgraden är ganska hög så jag fortsätter ett tag till.

Även Fredrik Virtanen sa saker kring sitt bloggande som jag skulle vilja skriva under på, nämnligen det att han inte går att censurera sitt bloggskrivande eftersom det då skulle tappa en hel del av sin charm om det inte längre var ärligt och rakt. Så är det nog jag med på mitt eget bloggande. Dock kommer jag att försöka skydda vissa personer genom att endast benämna dem vid första bokstaven i förnamnet. Detta gäller att utom Johan vars brist på integretet är nästan lika pinsam som min egen.

Idag har det egenligen hänt en hel del politiska saker av betydelse men de tänkte jag vänta med att kommentera till imorgon.

Förövrigt har jag fått en lått på hjärnan, det är concrets låt "chosen one" som innehåller följande vakra text rad "When you meet my chosen one, please tell him I´m in for life". Mycket vackert!

God natt kära medborgare.

1 kommentar:

Johan Hellström sa...

Eyh, brist på integritet?