måndag, mars 06, 2006

S kanske skulle fundera på att anställa hemliga Arne

Jag är inte säker på hur många det är som vet vem hemliga Arne egentligen är. Hemliga Arne var en karaktär som uppfanns av banane (aka Klasse Möllberg) i Trazan och banarne, dvs samma person som har sex med Tuva Novotny i filmen ”smala Sussie”. Jag tror att poängen med karaktären var att han skulle personifiera många yngres drömmar om ett liv som privatdetektiver, särskilt hemlig kändes han dock aldrig. Men om man jämför med S ”hemliga” valstrategi så var Arne helt klart super hemlig. Därför att en del av att hålla en strategi hemlig är att förändra den. Om man använder samma taktik sedan valet -73 så ska man kanske inte tro att motståndarna inte har lärt sig den.

S strategi vilar på tre grundbultar.

1. Debattera aldrig med någon annan än moderaterna om ni inte till detta är nöd och tvungen.
2. Ignorera Kd och numera även C så långt som det bara är möjligt.
3. Undvik att vissa skillnaderna i politik mellan S, V och Mp.

Ledstjärnan i denna strategi är att alla valmöjligheter är av ondo. Därför ska det helst bara finnas två partier i svensk politik S och M. Något som folkpartier till skillnad från alla andra verkar tycka är en god och sund inställning. Att man försöker ignorera Kd ligger helt i linje med samma strategi. Då S i kraft av regeringsparti kan kontroller mycket av det som ryms inom en nyhetscirkel så försöker man helt enkelt se till att Kd glöms bort som politiskt parti i Sverige.

Tillsist vill man alltså undvika att visa på skillnaderna mellan S, V och Mp. Dels för att inte verka splittrade men främst för att man vill undvika att vissa att det finns alternativ till betongvänster och tokskattesänknings politik i Sverige.

1 kommentar:

Johanna Falk sa...

Var det verkligen någon som blev överaskad över (s)-valstrategin?? Den är ju faktiskt ganska självklar och uppenbar.

Självklart är våra huvudmotståndare moderaterna, de är största partiet på den borgerliga sidan, de angriper oss mest och de försöker dessutom ta över vår socialdemokratiska retorik.

Självklart vill vi ignorera kd och c därför att de inte är våra HUVUDMOTSTÅNDARE i valet - vill behöver inte lägga ner tid på att debattera med dem.

Självklart vill vi inte attackera v och mp, de är faktiskt våra samarbetspartier som vi väldigt framgångsrikt har samarbetat med under några år nu. Det vore väl bra dumt att angripa dessa partier i allt för stor utsträckning . då prioriterar man moderaterna ist.

Man behöver inte bli så överaskad, eller förvånad...