onsdag, januari 24, 2007

Modern Kremlniologi

Ämnet Kremlniologi lär eligt nått ryckte jag hört praktiserats på IB under dess glansdagar på 60-talet. Ämnet som gick ut på att analysera maktstrukturerna i Kremln, men pga bristen på information så fick man mest ägna sig åt att studera hur folk var placerade på officiella sammanhang. Närmast Breschnew hade mest makt, typ så.

En modern tapning av detta kunde man nästan ägna sig åt när det inatt var dags för state of the union, amerikanska presidentens årliga tal till kongressen. Talet är uppdelat i två delar, en del när presidenten talar, en del när de andra apploderar. För att markera om man håller med om det presidenten säger finns det tre alternativ.

Alternativ ett är att inte applodera alls, vilket betyder att man ogillar det presidenten säger. Hillary Clinton apploderade inte mycket hon. Applodera sittande, betyder att man kan tänka sig att gå med på presidentens idé. Stå upp och applodera betyder att man håller med. Så den som vill se vilken riktning arbetet i kongressen kommer att ta framöver är det bara att studera när Nancy Pelosi valde mellan dessa alternativ.

2 kommentarer:

Johan sa...

ditt intresse för amerikansk politik förefaller alltmer bisarrt för var dag.

Heiti Ernits sa...

Håller med föregående talare ;))
Dock väldigt intressant