lördag, september 26, 2009

Hägglund revisited

Igår kom tidningen fokus. En tidning som jag normalt sätt uppskattar men som de senaste veckorna ganska snabbt hamnat i pappersinsamlingen. Men den här gången var det en artikel som jag fastnade för direkt, det handlade om Hägglund och vanlighetens folk. Fokus plockade in hans utspel och placerade den i samma kontext som den amerikanska kontexten av debatten mellan de vanliga (konservativa) amerikanerna och de politiskt korrekta (liberala) eliten.

Här kan man verkligen säga att de lyckats med att styra debatten mot att jämställa liberal med att tillhöra en elit. Vilket är precis det som Hägglund vill. Problemet är bara att Hägglund är så jävla dålig. Han börjar med ett tal i almedalen som ingen begriper. Sen skriver han på DN debatt, det mest elitiserade forumet ever och tillsist attackerar han biblotikarierna för att vara för poppiga och inte tillräckligt mycket promota klassisk litteratur på Newsmill.se. I det sista fallet är det ju dessutom för mycket valfrihet som är problemet.

Men som en hyllning till dig Hägglund kommer här en liten video., ,

1 kommentar:

Max Andersson sa...

Jag tror inte att vi kommer att få se Göran köra karaoke på den här nästa kongress. Men om så vore blir det definitivt pluspoäng i min bok. :-)