måndag, september 28, 2009

Sandlådeargument – gissa partiet

En blogg vid namn Peace, Love and Capitalism har skrivit ett inlägg där han hånar Mp:s partiprogram. Det är ju inte utan poäng, för alla de saker som vederbörande skriver om står ju faktiskt in programmet. Inför 2009 års kongress ansåg partistyrelsen att det gamla partiprogrammet dög gott inför valet 2010. Vederbörandes avhyvling visat kanske just att en viss uppdatering hade varit på sin plats.

För angående Tobinskatt, så är iden visserligen dålig. Men anledningen till att det är dålig är för att den inte leder till det som vi vill åstadkomma. Tobinskatt skapar inte stabilare valuflöden världen över, snarare tvärt om. Men Centern kanske tycker att finansvärden fungerar optimalt.

Det leder oss inte till pensionsfrågan. Vi står inte bakom pensionsuppgörelsen för att vi faktiskt inte tycker att det ska spekuleras med skattemedel. Den senaste tidens utveckling har definitivt gett oss vatten på vår kvarn. Men detta kan man absolut ha olika åsikter om.

Målet om räntefrittsamhälle är vad jag vet avskaffat.

Skrivningarna som syftar till ökat delaktighet för anställda i företag är knappast inte klockrena. Att jämföra dem med löntagarfonderna är fel eftersom dessa innebar en samhällerlig kontroll över företagen. Det har aldrig varit vårt syfte.

En annan sak som skiljer oss åt är att vi ägnar oss mest åt att föra fram vår politik och hur vi vill ställa om Sverige. Vad Centern ägnar sig åt får de svara på.

, ,

1 kommentar:

Johan, PL&C sa...

Hej Tomas och tack för inlänken.

Jag svarar här:

http://peaceloveandcapitalism.blogspot.com/2009/09/med-ett-socialstiskt-partiprogram-maste.html

MVH
/Johan