söndag, september 27, 2009

Veckan som gått – v 39

Den här veckans allt överskuggande nyhet är att min kära kollega Anna ska bli Mamma. Denna nyhet slog ner som en bomb igår och spred svalvågor genom facebook. Skönt ibland att det riktiga livet gör sig påmint, utanför politikbubblan. Grattis, grattis säger jag.

Förutom det så håller man i skrivande stund på att räkna rösterna i det tyska valet. Enligt de första prognoserna kommer die Grüne att göra ett rekord val på 10,5 procent. Något som dock inte kommer att räcka till regeringsmakt eftersom SPD går käpprätt neråt och CDU håller ställningarna. Däremot går liberalerna bra synd bara att de inte vill regera med gröna och SPD. En kvalificerad gissning är nog att SPD får tänka över sin strategi om att inte samarbeta med Die Linke. Jag tror att en rödgrön koalition av svenskt snitt behövde ett val innan den kunde inträffa.

Tillsist, men inte minst, vill jag härmed tillkänna ge min egen kandidatur till Stockholmslandsting. Jag siktar på att i förstahand ta en ersättarplats till landstingsfullmäktige. Jag kommer att presentera lite kring de punkter som jag tänker driva här på bloggen lite framöver.

Med dessa ord lägger vi v39 till handlingarna, en vecka som började så där men som tog sig på slutet.

, ,

1 kommentar:

Anonym sa...

mycket intiresno, tack