torsdag, september 24, 2009

Halvhjärtade FRA nej öppnar för Piraterna

Det finns en gemensam reservation från S, MP och V mot FRA lagen och ett löfte om att riva upp den efter valet om vi vinner. Men vad händer sen? I korseld säger Mona Sahlin att den ska ersättas med en annan lagstiftning, att vi ska göra om och göra rätt.

Men är inte göra om att just inte göra någonting. Att bara ta bort. Behövs det verkligen en ny lagstiftning?

Det måste till en tydligare ambition från de rödgröna i integritetsfrågorna om inte stora tapp av förstagångsväljare ska göras till piratpartiet. Tapp som kan bli mycket kännbara när det handlar om att vinna regeringsmakten.

, ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

När man säger nej till FRA utan att presentera ett motförslag så är det förstås ren taktik och ett försök att sopa frågan under mattan. Man vill ha FRA-lagen men vågar inte säga det inför valet. Det är samma taktik som när reheringen nu valt att förhala datalagringsdirektivet.

Tänk att det ska vara så svårt att ångra sig när man fattat så kapitalt felaktiga beslut. FRA ger oss en massavlyssning av aldrig tidigare skådat slag och datalagringsdirektivet är en massövervakning som inte ens Stasi kunnat drömma om.

Alla ungdomspartier ser detta klart och tydligt men ytterst få bland de äldre politikerna verkar ha förstått vad Internet är.

Tomas M sa...

Håller helt med och har skrivit mycket om just detta. Nu ny kommentar m.a.a. ovanstående.
http://www.melinen.se/blogg/?p=707